Kun 500 tilskuere bliver lukket ind til hovedstads-derby: Nu vil FCK flytte kampen

Myndighederne skruer ned for tilskuertallet til superligakampe i hovedstadsområdet

Der bliver langt mellem tilskuerne i Parken, når FC København i weekenden møder Brøndby i Superligaen (Arkivfoto). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Når FC København på søndag tager imod Brøndby i Superligaen, må der kun være 500 tilskuere fordelt på sæderne i Parken.

Myndighederne har netop strammet tiltagene mod coronavirus og det betyder, at antallet af tilskuere til superligakampe i hovedstadskommunerne nu begrænses til 500.

Det samme gælder Brøndby og Lyngbys hjemmekampe i de kommende to uger indtil den 1. oktober.

- Fra den 17. september vil der kun være 500 mennesker til stede på de stadions, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Det får nu FC København til at foreslå Divisionsforeningen en udsættelse af weekendens derby, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Vi mener bestemt, at det er muligt at finde en alternativ dato til kampen på den anden side af det midlertidige stop for tilskuere, og vi har anvist forskellige løsningsmodeller til Divisionsforeningen, siger FCK-direktør Lars Bo Jeppesen på FCK's hjemmeside.

Direktøren påpeger, at en afvikling med 500 tilskuere har store økonomiske og sportslige konsekvenser.

I Brøndby henviser man til Divisionsforeningen, men Divisionsforeningen har ingen kommentarer til FC Københavns forslag om at flytte kampen mod Brøndby, siger direktør Claus Thomsen til Ritzau.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmodning fra FC København, siger han.

Storkøbenhavn hårdt ramt

Baggrunden for stramningerne, der gælder i København og de 16 nærmeste kommuner, er den seneste tids udvikling i coronasmitten.

Her er særligt hovedstadsområdet hårdt ramt med 74 nye smittede i Københavns Kommune det seneste døgn.

Hos Brøndby IF undrer man sig over, at det er fodbolden, de nye stramninger går hårdt ud over.

- Vi er uforstående og ærgerlige over, at regeringen i dag har valgt at pålægge os voldsomme tilskuerrestriktioner frem til 1. oktober. Superligaen udviklede i sommer en omfattende protokol for afvikling af Superliga-kampe med de måske mest restriktive protokoller i det danske samfund, hvor vi blandt andet kan smittespore alle, der har været på stadion.

- Disse protokoller blev testet og godkendt af myndighederne, og vi klubber i Superligaen har siden juli med stor succes afviklet kampe, udtaler Brøndby IF's administrerende direktør, Ole Palmå, i en pressemeddelelse til klubbens hjemmeside.

Superligaklubben FC København har tidligere oplyst, at man på forhånd har solgt mere end 12.500 sæsonkort og abonnementer til sæsonens hjemmekampe.

Det betyder, at de 500 pladser til søndagens hjemmekamp skal fordeles efter et såkaldte loyalitetspoint og et rotationsprincip.

Det skriver FC København på sin hjemmeside.

Facebook
Twitter