Kun en fjerdedel gennemfører universitetsstudiet på normeret tid

Selv om SU-reglerne og speciale-deadlines er blevet strammet, så bruger de fleste universitetsstuderende mere end fem år på at gennemføre kandidatuddannelsen.

Kun en fjerdel af de universitetsstuderende gennemfører kandidatgraden på normeret tid, som er fem år. (© DR)

Der er tid nok og lidt til for at blive kandidat - hvert fald for tre fjerdedele af de studerende på universiteterne. De bruger nemlig den normerede tid på fem år plus mindst et år, mens en fjerdedel gennemfører kandidatuddannelsen på normeret tid.

Det viser tal, som P3 Nyheder har set på fra Roskilde, Syddansk, Århus og Københavns universiteter.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er skuffet over, at kun en fjerdedel gennemfører kandidatgraden på de fem år, siger han til DR Nyheder.

- Det med at et halvt års ulønnet praktik i løbet af studietiden er med til at give bedre jobmuligheder, køber jeg ikke. Den sammenhæng eksisterer ikke, lyder det fra ministeren.

Ser også på modenhed

Han vil nu se SU-systemet grundigt efter for at kunne finde mere motivation for de universitetsstuderende til at blive færdige med uddannelsen til tiden.

Men selv om både ministeren og hans politikerkolleger på Christiansborg har travlt med at få de universitetsstuderende til at blive færdige på de fem år, så er holdningen helt anderledes hos nogle af de virksomheder, der er klar med en ansættelseskontrakt efter studietiden.

Blandt andet hos TDC, hvor snorlige uddannelsesforløb ikke nødvendigvis er ønskedrømmen for en kandidat. Det siger HR direktør Miriam Hvidt til DR Nyheder.

- Hvis en ansøger er færdig med sin kandidatgrad som 23-24 år, så vil være betænkelig ved, hvor moden han eller hun er til jobbet. Som rekrutteringsansvarlig kigger jeg også på kvalifikationer som studierelevant erhvervserfaring. Også selv om ansøgeren har brugt mere end fem år på sin universitetsuddannelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter