Kundby-forsvarer: Isolation forværrer min klients tilstand

Den sigtede 15-årige i pige i Kundby-sagen får forlænget sin isolation med 14 dage. Det bekymrer forsvarsadvokaten.

Forsvarsadvokat Nima Nabipour frygter for sin klients helbred, efter Retten i Holbæk har forlænget isolationsfængslingen med 14 dage.

Den 15-årige pige, der er sigtet i den såkaldte Kundby-sag, forbliver yderligere 14 dage i isolation.

- Det kan ende i en forværring af hendes tilstand både fysisk og psykisk, siger pigens forsvarsadvokat Nima Nabipour foran Retten i Holbæk, hvor isolationsfængslingen i dag blev forlænget af en dommer, der ikke var et øjeblik "betænkelig" ved fortsættelse af fængslingen.

Kun ganske få detaljer om sagen er sluppet ud, fordi dommeren har besluttet at mørklægge sagen med dobbeltlukkede døre. Men ifølge retsbogen omfatter sigtelsen blandt andet 'særdeles farlige våben eller eksplosive stoffer’.

Det er første gang siden 2008, at en person under 18 år har været isolationsfængslet så længe, og ifølge Nima Nabipour er det første gang, det sker for en 15-årig.

- Jeg mener, det er uhensigtsmæssigt at isolationsvaretægtsfængsle generelt også i alvorligere sager, men for en ung kvinde, der kun er 15 år gammel, mener jeg, det er særligt uhensigtsmæssigt, siger han.

- I dag har socialforvaltningen fået lov til at komme ind at besøge hende i løbet af ugen. Men hun har ikke fået besøg af andre end mig siden fængslingen, og det, synes jeg, er problematisk.

Han vil nu drøfte med sin 15-årige klient, om afgørelsen skal kæres til landsretten.

Anklager Peter Ahleson er meget fåmælt efter forlængelsen.

- Jeg har grundet sagens natur ingen kommentarer, siger han.