Kundby-pige om vold mod pædagog: Jeg var rigtig sur

17-årig terrortiltalt pige erkender i retten at have overfaldet en pædagog sidste sommer.

Sikkerheden er skærpet i Retten i Holbæk under retssagen mod den 17-årige terrortiltalte pige. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den 17-årige pige, der er tiltalt for terror og vold mod en pædagog, har i retten forklaret, at pædagogen havde provokeret hende, og at de havde diskuteret længe.

Pigen er tiltalt for at have overfaldet pædagogen med et våben lavet af et knust spejl.

Tiltalen går på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, og det forhold erkender den 17-årige pige.

- Jeg synes, det var unfair, at jeg fik så meget særbehandling, siger hun og uddyber, at hun oplevede negativ særbehandling - blandt andet fordi hun ikke længere måtte se en tæt ven på institutionen.

- Jeg knuser det og putter hurtigt noget tape på, og så går jeg ud til ham, siger hun om måden, hun lavede våbnet på.

Overfaldet skete under sportsaktiviteter en morgen. Ifølge hendes forklaringer havde hun lavet kniven en halv time før overfaldet og gemt den i ærmet på sin trøje.

- Jeg var rigtig sur, siger hun om grunden til overfaldet.

I en tidligere politirapport fra november 2016 og i dagbogen fra varetægtsfængslingen har hun beskrevet begivenheden på en anden måde.

Her fremgår det, at overfaldet skete på grund af kamp mod vantro.

I dagbogen står der blandt andet, at kristne pædagoger blev fjender af hende. Om overfaldet står der blandt andet:

"Jeg går ind til ham i rummet, i guds navn, gud er stor, og jeg stikker ham i siden med kniven i siden. Jeg var tavs af glæde. Jeg gjorde det, jeg troede, jeg aldrig kunne få mig selv til. Var skånselsløs mod de vantro."

Uoverensstemmelserne i forklaringerne kommer bag på anklager Kristian Kirk. Den tiltalte forklarer det med, at indholdet i dagbogen er fiktion.

Facebook
Twitter