Kundby-pige tog Omar El-Husseins navn: Han var sej

Den 17-årige tiltalte brugte Omar El-Husseins efternavn, da hun underskrev en dagbog.

Omar El-Hussein, der stod bag terrorangrebene mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København, blev af den 17-årige terrortiltalte pige opfattet som sej. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Den terrortiltalte pige fra Kundby brugte i en periode efter sin anholdelse efternavnet på Omar El-Hussein, når hun omtalte sig selv.

- På det tidspunkt syntes jeg, at han var sej. Så tog jeg hans navn, sagde pigen i dag under afhøringen i Retten i Holbæk.

Omar El-Hussein dræbte i februar 2015 to personer ved et terrorangreb mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København.

Kundby-pigen har blandt andet brugt Omar El-Husseins efternavn til at underskrive det, anklageren kalder en dagbog, som hun har skrevet, mens hun sad varetægtsfængslet i surrogat.

I dagbogen skriver hun, at hun pludselig følte et stærkt bånd til Omar El-Hussein:

"Jeg så ham som endnu en bror, jeg havde fået. Jeg ville besøge hans gravsted. Omar var blevet martyr, og jeg ville gå i hans fodspor", står der i dagbogen.

I et grundlovsforhør har pigen ifølge anklageren tidligere forklaret, at hun mente, at Omar El-Husseins handlinger var i orden.

I dag forklarede hun i retten, at hun på det tidspunkt så lidt op til Omar El-Hussein, fordi han døde som martyr og muslim. Men hun opfattede ikke sig selv som radikaliseret.

- Hvad med Omar El-Husseins, opfatter du ham som radikaliseret, ville anklageren vide.

- Jeg lagde nok ikke mærke til det på det tidspunkt, at jeg var radikaliseret. Det var jeg nok lidt, forklarede hun.

Den 17-årige pige sidder i dag i vidneskranken, og også pigens forsvarer, Mette Grith Stage, kan stille pigen spørgsmål.

Facebook
Twitter