Kundby-pigens forsvarer: En befrielse endelig at se anklageskriftet

16-årig pige har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder. Nu kan retssagen begynde.

Advokat Mette Grith Stage er forsvarsadvokat for den såkaldte Kundby-pige, som anklagemyndigheden nu har rejst tiltale mod. (© dr)

Efter 13 måneder som varetægtsfængslet er der nu blevet rejst tiltale mod den såkaldte Kundby-pige.

Ifølge Anklagemyndigheden skulle pigen have planlagt to terrorangreb mod henholdsvis Sydskolen i Fårevejle samt Carolineskolen i København.

Pigens forsvarer, Mette Grith Stage, forklarer, at hendes klient var "lidt rystet" over de alvorlige anklager.

- Når det så er sagt, så er hun også glad for, at anklageskriftet endelig er kommet, forklarer hun.

- Det betyder, at vi nu kan komme i gang med den retssag, som hun har ventet på i de 13 måneder, hun har siddet varetægtsfængslet. Så derfor er hun sådan set meget glad for, at anklageskriftet ligger der.

Mette Grith Stage ønsker ikke at kommentere på, hvordan pigen forholder sig til tiltalerne, da sagen stadig kører - og desuden har gjort det for lukkede døre.

Foruden terrortiltalen er den 16-årige pige anklaget for grov vold, fordi hun i sommer ifølge politiet overfaldt en pædagog i den særligt sikrede institution, hvor hun sidder varetægtsfængslet i surrogat.

Af anklageskriftet fremgår det desuden, at anklagemyndigheden tager forbehold for, at pigen skal have en anden sanktion end fængsel, hvis hun dømmes skyldig. Mette Grith Stage forventer dog ikke, at det bliver tilfældet.

- Hvis hun skal have en dom, så går vi ud fra, at det bliver en almindelig straf. Det vil efter min opfattelse være meget usædvanligt, hvis en så ung en pige skal have for eksempel en forvaringsdom.

Retssagen begynder ved Retten i Holbæk til april.

Facebook
Twitter