Kundby-sagen: Anklagemyndighed anker dom til landsretten

Den 17-årige pige fra Kundby blev idømt seks års fængsel for forsøg på terrorisme.

Den 18. maj blev den 17-årige pige fra Kundby idømt seks års fængsel for at ville terrorbombe sin tidligere folkeskole og den jødiske skole i København. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Sagen mod en 17-årig pige fra Kundby, der er dømt for forsøg på terror, skal for landsretten.

Det oplyser pigens forsvarer, Mette Grith Stage.

I en pressemeddelelse bekræfter Statsadvokaten i København, at sagen bliver anket, så landsretten kan tage stilling til, om den 17-årige skal idømmes forvaring i stedet for seks års fængsel.

- Retslægerådet var klar og tydelig i sin vurdering af, at den 17-årige er så farlig, at hun bør idømmes forvaring. Det var byretten ikke enig i, og derfor ønsker jeg, at vi også får prøvet spørgsmålet ved landsretten, udtaler statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

I aften vil pigens forsvarer tage stilling til, om hun sammen med sin klient skal anke sagen til frifindelse, oplyser hun til Ritzau.

Pigen fra Kundby blev ved Retten i Holbæk idømt seks års fængsel for at ville terrorbombe sin tidligere folkeskole, Sydskolen i Fårevejle, og den jødiske skole Carolineskolen i København.

Da anklager Kristian Kirk udtalte sig efter strafudmålingen den 18. maj, var han overrasket over straffen og kaldte den "i den lave ende".

- Umiddelbart ligger det under, hvad jeg havde forventet, sagde han.

Han havde krævet en tidsubestemt forvaringsdom til den 17-årige pige.

Ankesagen bliver nu sendt til Østre Landsret. Det er endnu ikke afgjort, hvornår retten kan behandle ankesagen.

Facebook
Twitter