Kundbypigen anker: Vil frifindes

Ligesom anklagemyndigheden anker en 17-årig pige fra Kundby dommen fra Retten i Holbæk.

Anklagemyndigheden har også anket dommen for at få landsretten til at tage stilling til spørgsmålet om forvaring. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Ligesom Anklagemyndigheden anker den nu 17-årig pige fra Kundby sin dom fra Retten i Holbæk.

Pigen fra Kundby, der blev kendt skyldig i terrorplaner og idømt seks års fængsel, anker byrettens dom. Hun vil frifindes.

Det oplyser hendes forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

- Min klient påstod sig jo frifundet i byretten, og det er stadig vores synspunkt. Hun skal frifindes, derfor anker vi for at få en fornyet behandling i landsretten, fortæller Mette Grith Stage til DR.

Dommere og nævninge var enige i byretten om, at den 16-årige skulle kendes skyldig i at ville bombe sin tidligere skole Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København.

Det betyder dog ikke noget for Mette Grith Stages tanker i forhold til ankesagen:

- Jeg har jo flere gange haft sager, hvor mine klienter er blevet dømt med piber og trommer i byretten, og hvor de så er blevet frifundet i landsretten, så der er jo stadig en chance for at hun under den nye behandling i landsretten kan gå fri, siger hun.

Forleden meldte Anklagemyndigheden, at man også herfra anker afgørelsen. Kravet er, at den nu 17-årige pige skal idømmes forvaring, fordi hun er blevet vurderet farlig for sine omgivelser af Retslægerådet.

Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at den nu 17-årige pige også vil tage skridtet videre til landsretten.

- Uanset hvad vi gjorde, så ville den her sag jo ende i landsretten, fordi Anklagemyndigheden har anket, siger Mette Grith Stage. Hun vurderer, at sagen kommer for landsretten til efteråret.

Facebook
Twitter