Kurdisk kvinde vil have sit pas: Jeg er ikke kriminel

Kurdisk kvindes største loyalitet ligger hos de danske styrker. 4. februar afgøres det, om hun får sit pas tilbage.

Joanna Palani ankommer til Københavns Byret. 4. februar bliver det afgjort, om hun får sit pas tilbage. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Først 4. februar afgøres det, om den dansk-kurdiske kvinde Joanna Palani kan få sit pas tilbage. I Københavns Byret forsøgte hun i dag at overbevise dommerne om, at hun ikke er en trussel mod Danmark.

- Siden jeg kom hjem har jeg søgt arbejde, jeg har ikke begået noget kriminelt, jeg går i skole og har aldrig været i krig mod en stat, sagde Joanna Palani i retten.

- Min største loyalitet ligger hos de danske styrker og mit største forbillede er kronprins Frederik. Jeg udgør på igen måde nogen fare for statens sikkerhed, sagde hun.

Joanna Palani har tre gange været i Syrien for at deltage i krigshandlinger. Hun siger selv, at hun kæmpede med de kurdiske Peshmerga-styrker mod Islamisk Stat i Syrien.

Efter hjemkomsten tog politiet 29. september hendes pas, angiveligt fordi hun skulle have tilsluttet sig YPG, en kurdisk milits med tilknytning til PKK, Kurdistans Arbejderparti, som står på EU's og USA's terrorlister.

Københavns politi mener, at hun er til fare for landets sikkerhed, fordi hun har deltaget i træningslejre og kamphandlinger.

- Opholdene kan gøre et ungt menneske forrået, sagde Rikke Skov Bonde fra Københavns Politi i retten.

Joanna Palanis forsvarer, Thorkild Høyer mener, at politiet er gået for vidt og har udvidet pasloven til at gælde alle, der har været i konfliktområder.

Retten afgør 4. december kl. 15, om Joanna Palani skal have sit pas tilbage.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter