Kursus: Lær at lave din helt egen beredskabsplan

Beredskabsforbundet fortsætter med de gratis kurser, hvor du får bedste tips til at forebygge ulykker i din lejlighed eller dit hus.

Beredskabsforbundet fortsætter med de gratis kurser, hvor du lærer at lave en beredskabsplan til netop din lejlighed eller dit hus.

- Hvordan gør du, hvis der opstår brand på 1. salen ud over at ringe til brandvæsenet ? Hvem trækker de sovende børn ud af sengene, og hvad er vigtigt at få med uden for huset ?

Eller hvordan undgår du at falde på de smalle trapper fra 3. sal ned til stueetagen ???

Få din egen beredskabsplan

Spørgsmålene er mange og forskellige, når Beredsskabsforbundet kører tre timers kurser om at forebygge ulykker i hjemmet. Formålet med kurset er at give den enkelte deltager en individuel beredskabsplan, som passer til den enkeltes bolig. Det siger konsulent i forbundet, Bente Petersen til DR Nyheder.

- Der er jo helt forskelligt fokus på, om du bor i parcelhus, hvor det er vigtigt at lære at sikre trampoliner og skraldespandsstativer i stormvejr, eller du bor på 4. sal i en etageejendom med en smal bagtrappe.

Er et varigt tilbud

Kurserne varer tre timer, de har kørt i et år og er gratis for deltagerne. Når kalenderen skifter årstal til 2013 vil omkring 700 borgere have været på kurset.

Kurserne begyndte som et pilotprojekt sidste år, og er nu blevet et varigt tilbud. Vi sender instruktørerne ud til kommunerne, der samler hold forskellige steder i landet.

Bente Petersen Beredskabsforbundet

Hvis du vil på kursus og lave din helt egen beredskabsplan, skal du tilmelde dig på mail til forebyggelseskoordinatoren i din region. Du finder flere oplysninger på Beredskabsforbundets hjemmeside.