Kurt Westergaard: Wilders misbruger tegning

Tegneren Kurt Westergaard mener at den hollandske politiker Geerd Wilders misbruger hans tegning. Westergaard vil nu forsøge at få tegningen ud af filmen Fitna, gennem et fogedforbud.

Kurt Westergaard fik for nylig Fogedretten til at forbyde brugen af tegningen ved en islam-fjendtlig demonstration, og det lykkedes. (© DR)

Tegneren Kurt Westergaard har ikke lyst til at blive brugt i den hollandske politiker Geert Wilders islam-kritiske film, Fitna.

Han vil allerede i morgen forsøge at få sin tegning fjernet fra filmen, om nødvendigt gennem et fogedforbud.

Først og sidst i filmen

Filmen, der blev offentliggjort på et website i dag, åbner og slutter med en gengivelse af Westergaards tegning - den med bomben i turbanen.

- Der er igen sket et misbrug at min tegning. Den er rykket ud af sin oprindelige kontekst og sat ind i en helt anden,siger Kurt Westergaard til DR Nyheder.

- Det er en tegning der er rettet specielt mod den islamiske terrorisme, der bruger fortolkninger af Koranen og religionen islam som åndelig ammunition. Wilders har ikke spurgt mig om han må bruge den, så derfor er det her en simpel overtrædelse af copyright-reglerne, fastslår tegneren.

- Jeg vil til enhver tid forsvare Wilders ret til at lave denne her film, og til at vise den. Men jeg vil have lov til selv at bestemme, i hvilken kontekst min tegning skal indgå, siger Kurt Westergaard.

Snakker med jurister fredag

Han vil mandag sammen med juristerne i Dansk Journalistforbund undersøge de juridiske muligheder for at sikre, at tegningen ikke anvendes i filmen.

- Min tegning hører ikke hjemme i den der sammenhæng, siger Westergaard og peger selv på at et fogedforbud kan være nødvendigt.