Kvæstede i Storebælts-ulykke uden for livsfare

14 er lettere tilskadekomne, mens to er kommet moderat til skade.

16 personer, der blev kvæstet ved en togulykke på Storebælt i morges, meldes uden for livsfare.

Det er netop blevet oplyst på et pressemøde.

- De sårede er alle blevet overført til Odense Universitetshospital (OUH). Jeg har netop fået at vide, at 14 er kommet lettere til skade, og to er moderat tilskadekomne. Vurderingen er, at alle er uden for livsfare, siger Søren Jepsen fra OUH.

Ulykken i morges omkring klokken 07.30 har kostet seks personer livet. Politiet kan dog endnu ikke sige noget om, hvordan ulykken kunne ske.

pressemødet fortalte chefpolitiinspektør Lars Bramhøj fra Fyns Politi dog, at det tilsyneladende var gods fra godstoget, som væltede af og blev påkørt af lyntoget på Storebæltsbroen.

- Vi er fortsat i gang med redningsarbejdet ude på stedet, og det er ikke gjort lettere af den kraftige vind og blæst, tilføjer Lars Bræmhøj.

Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord på toget, da ulykken skete. I første omgang var meldingen, at 160 DSB-kunder var i toget.

(© DR Nyheder)
(© DR Nyheder)

Har oprettet krisecenter

Efter ulykken er der oprettet et krisecenter i Nyborg, hvor man kan modtage hjælp, hvis man har været ombord på toget.

- Politiet har oprettet et evakueringscenter i Nyborg for passagererne fra toget. Det er beliggende i Nyborg Idrætscenter, Storebæltsvej 13-14. Der vil ikke være adgang for pårørende. Der vil være et psyko-socialt beredskab til stede til at modtage og hjælpe passagerne, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer alle, der har været om bord i toget om at kontakte deres pårørende og oplyse, at de er ok.

Storebæltsbroen er genåbnet i begge retninger kort efter middag.