Kvinde efter anmeldelse af voldtægt: Jeg fik ingen bistandsadvokat

Stine Søholt fortæller, at hun ikke fik tilbudt en bistandsadvokat, efter at hun anmeldte en voldtægt.

Den 25-årige Stine Søholt bliver efter en julefrokost samlet op af en bil med tre unge mænd, der tilbyder at køre hende hjem. De truer hende til sex - og de voldtager hende på skift, fortæller hun. (Foto: DR Dokumentar © Type 2)

Stine Søholt fortæller, at hun for fire år siden blev voldtaget af to unge mænd efter en julefrokost.

Det skete en december-nat i 2011, da tre unge mænd samlede hende op i en bil. Efter episoden blev hun afhørt af politiet – uden en bistandsadvokat.

- Jeg havde ikke nogen bistandsadvokat og der var ikke nogen der sagde, at jeg havde ret til det. Så det var noget min mor fandt ud af ved et tilfælde senere, fortæller Stine Søholt, der fortæller sin historie i dokumentaren ’Jeg blev voldtaget’.

Alle ofre for voldtægt har ellers ret til en bistandsadvokat. Men politiet glemmer for ofte at informere ofrene om den ret, lyder kritikken fra Statsadvokaten i København.

Stine Søholt når at blive afhørt to gange, inden hun får en bistandsadvokat med sig til den følgende afhøring. Og det ærgrer hun sig over.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om sagen var endt anderledes, hvis jeg havde haft en bistandsadvokat fra dag et, siger hun.

Sagen om episoden ender med, at ingen af de unge mænd bliver dømt.

Derudover mener Stine Søholt, at en bistandsadvokat kunne have givet hende en større tryghed ved selve afhøringen.

- Jeg oplevede, at jeg blev talt til på en uheldig måde. Ikke nødvendigvis af ond vilje, men at politiet simpelthen ikke er klar over, hvad det betyder for et menneske, der lige har oplevet at blive voldtaget, siger hun.

Se et kort interview med Stine Søholt: