Kvinde fik ni års fængsel for kokainhandel

En 34-årig afrikansk kvinde er blevet idømt ni års fængsel for handel med kokain. Handlerne foregik i kælderen under en bebyggelse i Tingbjerg i København.

Retten i Hillerød idømte en gambiansk kvinde ni års fængsel for kokainhandel og kokainsmugling.

Det kostede fredag en 34-årig afrikansk kvinde ni års fængsel, at hun i et års tid fra januar 2008 solgte, indsmuglede og var i besiddelse af op mod 10 kilo kokain. Det oplyser sagens anklager, politifuldmægtig Stig Fleischer til Ritzau.

De mange handler foregik ved, at kunderne ringede til hende og efterfølgende mødtes med hende i kælderen under den bebyggelse i Tingbjerg i København, hvor hun selv boede.

Men politiet optog flere af handlerne på video. I slutningen af 2008 kom man på sporet af kvinden i forbindelse med en anden sag, hvorefter hendes telefon blev aflyttet og kælderen videoovervåget. I januar i år havde politiet samlet tilstrækkeligt materiale mod kvinden, som blev anholdt den 25. januar.

Skal udvises efter afsoning

Kvinden blev dømt for at have solgt og indsmuglet seks-otte kilo kokain fra januar 2008 og frem til sin anholdelse. Desuden havde hun før januar 2008 været i besiddelse af 950 gram, og ved sin anholdelse havde hun 570 gram kokain i sin besiddelse. Endelig blev hun dømt for forsøg på salg af et kilo kokain til en kvinde i Aalborg.

Foruden de ni års fængsel besluttede Retten i Hillerød, at kvinden, der er fra Gambia, skal udvises for bestandigt.

Hun valgte at tænke over, om hun vil anke dommen til landsretten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter