Kvinde for retten for ulovlig aflytning: Troede, nabo skjulte Emilie Meng

Kvinden borede huller i muren, fjernede mursten og installerede aflytningsudstyr.

En efterlysningsplakat for Emilie Meng, som forsvandt 10. juli 2016. Hendes lig blev fundet et halvt år efter 24. december 2016. Drabssagen er uopklaret. Arkivfoto (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

I dag skal en 48-årig kvinde for Retten i Næstved i en usædvanlig sag.

Hun er tiltalt for at have aflyttet sin nabo ulovligt gennem flere måneder i 2016, fordi hun havde en mistanke om, at den dengang 67-årige pensionist Finn Petersen skjulte den dengang forsvundne Emilie Meng i sit rækkehus.

Mistanken fik kvinden til at bore huller i muren mellem hendes og Finn Petersens rækkehuse og installere optageudstyr i muren.

Kvinden nægter sig skyldig.

'Håber bare, at det her snart slutter'

Finn Petersen havde aldrig forestillet sig, at han skulle blive involveret i sagen om Emilie Meng - den 17-årige pige, der forsvandt i sommeren 2016 og blev fundet død et halvt år senere.

Men en dag i 2016 ringede hans telefon. Det var en journalist.

- B.T. ringede til mig og spurgte, om jeg var klar over, at jeg blev aflyttet. Der må jeg indrømme, at jeg blev noget chokeret, mindes han.

Det står ikke klart, hvilken rolle optagelserne fra Finn Petersens hus har spillet i efterforskningen af Emilie Mengs forsvinden, men hans hjem er blevet ransaget af politiet fem gange.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderede til at starte med, at den nu tiltalte kvinde ikke havde haft "forsæt til at aflytte eller overtræde straffeloven", men Statsadvokaten beordrede, at sagen skulle genoptages.

Finn Petersen er træt af, at der skulle gå så længe, før kvinden, som stadig er hans nabo, kom for en dommer.

- Det betyder jo, at mit liv mere eller mindre står på standby, siger han og konstaterer:

- Jeg håber bare, at det her snart slutter. Det er virkelig irriterende og frustrerende, for der var noget andet, man hellere vil bruge sit liv på end det her.

Erkender aflytning

Finn Petersen har i samarbejde med sin advokat rejst krav om 75.000 kroner i erstatning fra den kvindelige nabo.

Og det er faktisk lavt sat, mener han.

- Det er da virkelig krænkende, at folk roder i ens privatliv, og det må koste et eller andet. Man kan ikke betale det med penge, siger han.

- Jeg synes virkelig ikke, det er for meget, når man tænker på, at den her sag har stået på i to et halvt år, og at jeg fuldstændig uforskyldt har været draget ind i den.

Selvom kvinden nægter sig skyldig, erkender hun at have aflyttet Finn Petersen. Det fortæller hendes forsvarsadvokat, Henrik Stagetorn.

- Vi mener ikke, at der er en overtrædelse af straffeloven, siger han og uddyber:

- Hun har ikke haft et forsæt til at overtræde straffelovens bestemmelser om ulovlig aflytning, fordi hun har haft en anledning til at foretage de her optagelser, og det er sket med politiets vidende.

Selvom kvinden nægter sig skyldig, håber Finn Petersen, at hun bliver dømt.

- Jeg håber og tror på, at vores retssystem er så reelt, at ligegyldigt hvor meget hun nægter sig skyldig, så vil man påvise, at hun er skyldig. Fordi ellers skrider vores retssikkerhed, synes jeg i hvert fald.

- Det kan ikke være rigtigt, at man kan gøre sådan nogle ting, uden at det har nogle omkostninger, for så kan enhver jo bryde ind til naboen.

Sådan lød det i oktober 2016, da Finn Petersens advokat anmeldte aflytningen til politiet: