Kvinder står stadig for familiens tøjkøb

Ny undersøgelse viser at børns tøj næsten altid købes af deres mor, og at mange mænd klædes på af deres partner.

tøj, shopping (© Colourbox)

En ny undersøgelse lavet af Trendsales slår fast, at det stadig er kvinderne, der står for garderoberne. Kvinderne køber tøj til dem selv, til børnene og til deres mænd.

Selvom tendensen er stærkest blandt de ældste danskere, så har over en fjerdedel af kvinderne i tyverne og trediverne stadig indkøbt over halvdelen af mændenes garderober. Undersøgelsen viser også, at over halvdelen af alle kvinder har købt mindst en fjerdel af deres mænds tøj.

Kun få mænd står for børnenes tøj

Det er også kvinderne, der dikterer hvad de danske børn løber rundt i. 77 procent af danske børn har i dag tøj på, der er indkøbt af deres mor. Fædrene står til sammenligning kun for tøjindkøb til én enkelt procent af danske børn.

Et fåtal af familier deler opgaven med tøjindkøb til børnene ligeligt, mens 15 procent lader børnene selv stå for nye klæder til garderoben.

Kvinderne bruger flest penge

Undersøgelsen viser også, at det er kvindernes garderober der er flest penge værd. Faktisk er kvindernes tøjbudget 27 procent højere end mændenes og 21 procent højere end børnenes.

I kroner og ører betyder det, at danske kvinder i gennemsnit bruger 1.080 kroner på tøj til dem selv om måneden, mens der bruges 850 kroner på den gennemsnitlige mand og 890 kroner på hvert barn.

Facebook
Twitter