Kvinder stormer ind i det private erhvervsliv

Inden for de seneste 10 år er der sket en markant stigning af højtuddannede kvinder i det private erhvervsliv, og det vil snart kunne ses på chefgangene, mener Dansk Industri.

Antallet af kvinder med en lang videregående uddannelse i den private sektor er steget 84 procent siden 2003, mens antallet af mænd med samme uddannelsesniveau kun er steget 34 procent. (Foto: Helen King © Scanpix)

Hvor det tidligere primært var den offentlige sektor, der tiltrak de højtuddannede kvinder, er der inden for de seneste 10 år sket en markant stigning af højtuddannede kvinder i det private erhvervsliv. Det skriver Jyllands-Posten.

Stigningen er ikke kun sket i typiske kvindejob som læge eller tandlæge. Også i traditionelt mandsdominerede private brancher som industri, handel og finansiering, har kvinder taget kampen op. Det viser nye tal fra analysehuset eStatistik.

Antallet af kvinder med en lang videregående uddannelse i den private sektor er således steget 84 procent siden 2003, mens antallet af mænd med samme uddannelsesniveau kun er steget 34 procent.

Vil snart kunne ses på chefgangene

I følge forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Industri Charlotte Rønhof er det især jurastudiet og handelshøjskolerne, som kvinderne vælger.

Og denne udvikling mener hun snart vil afspejle sig på chefgangene og i bestyrelserne.

- Der kommer flere kvinder i private virksomheder, der både har uddannelserne og forhåbentlig også lysten til at drive det helt til tops, siger Charlotte Rønhof til DR Nyheder.

Godt for ligestillingen

Når flere og flere kvinder søger ind i det private erhvervsliv, skyldes det ifølge Lisbeth Pedersen, der er afdelingsleder i Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) blandt andet, at man i den private sektor er blevet bedre til at gøre plads til kvinder, som ønsker at bruge mere tid på familien.

- Det er godt både for samfundet og ligestillingen, siger hun.

Facebook
Twitter