Kvotekongesag: Politi holder kort tæt til kroppen

Nordjyllands Politi undersøger stadig Fiskeristyrelsens politianmeldelse i kvotesag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen skal i dag kl. 13 i samråd om sine relationer til de såkaldte kvotekonger (arkivfoto) (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Politiet efterforsker fortsat en sag om de såkaldte kvotekonger.

Sagen blev politianmeldt i sommer, og i december meddelte Fiskeristyrelsen, at der var indgivet en ny politianmeldelse i sagen.

Specialanklager David Schmidt Hvelplund fra Nordjyllands Politi ønsker ikke at oplyse antallet af mistænkte, eller om der er rejst sigtelser mod nogen.

- Vi holder det tæt til kroppen, hvor mange der eventuelt er mistænkt eller sigtet, og hvem de er. Men der er en anmeldt sag vedrørende kvotelovgivningen og mulige overtrædelser, siger anklageren.

Han oplyser, at politiet modtog den første anmeldelse 20. juni sidste år. Siden modtog politiet i december en uddybende anmeldelse fra Fiskeristyrelsen.

- Vi har løbende haft drøftelser med styrelsen, siger David Schmidt Hvelplund og fortæller, at politiet løbende i sagen har modtaget materiale fra styrelsen.

Kvotekonger er en betegnelse for de få, velhavende fiskere, der de seneste år har sat sig på en meget stor del af de danske fiskekvoter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal i dag samråd i sagen om kvotekongerne, hvor han skal svare på spørgsmål om sine relationer til kvotekonger.

/ritzau/