LA-politiker trækker sig efter ulvedrab: Det kan skade partiet

Folketingskandidat Steffen Troldtoft trækker sig fra politik, efter det i går kom frem, at en ulv er blevet skudt på hans ejendom.

Medlem af Liberal Alliance Steffen Troldtoft bekræfter, at han forsøgte at skræmme ulven væk, kort tid før den blev skudt på hans ejendom. (Foto: PR-Foto)

Efter et omtalt ulvedrab i Vestjylland, trækker byråds- og folketingskandidat for Liberal Alliance Steffen Troldtoft sig fra politik.

- Jeg trækker mig fra politik på grund af den mediestorm, der har været. Det har jo vist sig, at hele den her sag bliver brugt til at slå Liberal Alliance i hovedet. Og de har trods alt en fornuftig ulvepolitik, som partiet prøver på at få igennem, siger han til TV2.

Fratrædelsen kommer dagen efter, at det kom frem, at 34-årige Steffen Troldtoft var tilstede på marken kort tid før ulven blev skudt ned.

Videooptagelser viser, at det først blev forsøgt at jage ulven væk med en traktor. Steffen Troldtoft bekræfter, at det var ham, der kørte traktoren, men at han ellers ikke har noget med skyderiet at gøre.

Politiet har efterfølgende sigtet en 66-årig mand fra lokalområdet for nedskydningen. Han er et nært familiemedlem til Steffen Troldtoft.

Gruppeformand for Liberal Alliance, Leif Mikkelsen, afviser over for TV2, at Steffen Troldtofts indblanding skader partiet, og at det skulle være årsagen til, at han trækker sig.