Lægdommer på facebook: Dødsstraf til Breivik

En af lægdommerne i retssagen mod Anders Behring Breivik har skrevet på facebook, at dødsstraf er den eneste rigtige dom. Forsvarsadvokat kræver hans fratrædelse.

(Foto: Larsen- Håkon Mosvold)

Andendagen af retssagen mod Anders Behring Breivik, er blev udsat med en halv time, fordi der er rejst tvivl om en af lægdommerne i sagen efter et opslag på facebook.

Norsk politi har siden mandag efterforsket opslag på facebook, efter det er blevet opdaget at en af lægdommerne i sagen mod Anders Behring Breivik har skrevet et opslag, der kræver dødsstraf for massemorderen.

Breiviks forsvarsadvokat Tord Jordet kræver, at lægdommeren Thomas Indrebø, der står bag kommentaren på facebook fratræder, skriver den norske avis Dagbladet.

Blev skrevet dagen efter angrebet

- Dødsstraf er det eneste retfærdige i denne sag!!!!!!!!!!, skriver Thomas Indrebø med 10 udråbstegn.

Sådan her så det ud på Facebook:

Kommentaren er én af i alt 45 kommentarer på en artikel på norske VG.no's side på Facebook. Artiklen de lagde ud hed "Breivik erkender begge terrorangrebene". Du kan læse hele debatten her.

Den kommenterede artikel blev publiceret på VG dagen efter terrorangrebet lørdag d. 23. juli, og faldt fra den facebook-profil, der normalt bliver brugt af lægdommeren, skriver Bergens Tidende.

Nu bliver sagen altså efterforsket af norsk politi.

Facebook
Twitter