Læge anklaget for voldtægt: Googlede 'drugrape' og mødte kvinder på Tinder og i byen

Den 32-årige lægeuddannede mand nægter sig skyldig i voldtægt.

Lægen har ifølge anklageskriftet brugt sovemidlet Halcion til at bedøve en kvinde og efterfølgende voldtage hende. Manden nægter sig skyldig. Foto: Scanpix/DR

En 32-årig uddannet læge planlagde tilsyneladende, hvordan han kunne give kvinder sløvende medicin og efterfølgende voldtage dem.

Sidste forår søgte manden i hvert fald flere gange på internettet efter medicin med sløvende effekt og detaljer om doseringer, ligesom han søgte på ordene "daterape" og"daterape-stoffer til salg på nettet".

Det skete i tiden op mod de to voldtægter, som han er anklaget for at stå bag.

Det har anklager Søren Harbo i dag fortalt i Københavns Byret, hvor den alvorlige sag kører på førstedagen.

Sagen handler om to voldtægter, flere blufærdighedskrænkelser af både identificerede og uidentificerede kvinder samt misbrug af mandens stilling som læge.

Den 32-årige mand nægter sig skyldig i stort set det hele.

Som det eneste erkender han at have taget fire billeder af én af kvinderne, uden hun havde givet lov til det, mens hun lå og sov nøgen, har mandens forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, fortalt domsmandsretten, de pårørende og den fremmødte presse.

Mødte kvinde på Tinder og i byen

Iført sort jakke, blå skjorte og tilbagestrøget mørkt hår har manden dagen igennem siddet stille og kigget ned i bordet. Ved siden af ham har der siddet en tolk, selv om manden taler og forstår dansk.

Manden blev anholdt 1. maj sidste år på et hospital i hovedstaden, hvor han var ansat. Siden har han siddet varetægtsfængslet.

De to voldtægter skal ifølge anklagen være sket med en måneds mellemrum i marts og april sidste år i den tiltaltes lejlighed i midten af København.

I det ene tilfælde skal den tiltalte have tilsat sovemedicin, kaldet halcion, til kvindens drink og efterfølgende voldtaget hende flere gange, uden hun kunne forsvare sig eller modsætte sig handlingen.

Episoden skal være sket natten mellem den 27. og 28. marts sidste år efter et møde på datingappen Tinder, fortalte anklager Søren Harbo.

De to chattede sammen på Tinder og Messenger og aftalte på et tidspunkt at mødes på Café Norden i centrum af København.

Kort før mødet søgte manden ifølge politiet på ordet "drugrape" på nettet.

Rester af medicin i urin

I det andet tilfælde skal den tiltalte 32-årige have tvunget sig til samleje med en kvinde efter et møde på en natklub i centrum af København.

Ifølge anklagen tilsatte den tiltalte sløvende køresygemedicin, kaldet scopolamin, til kvindens vandglas om natten den 29. april sidste år, så hun kom i en tilstand, hvor hun ikke kunne forhindre en voldtægt.

I begge tilfælde har manden taget billeder eller filmet kvinderne, uden de vidste det.

De to kvinder er begge blevet undersøgt på Retsmedicinsk Institut efter de påståede voldtægter.

I urinen fra begge kvinder er der fundet rester af medicin.

Ifølge politiet købte manden den sløvende køresygemedicin hjem over hjemmesiden Alibaba, mens han ordinerede det sløvende sovemedicin til sig selv og købte det på et dansk apotek. Det viser kvitteringer fundet i sagen, søgninger på internettet samt oplysninger fra Sundhedsstyrelsen.

Overvågningskamera optog video

Ud over voldtægtsanklagerne er manden tiltalt for at optage video af seksuelt samkvem med flere andre både identificerede og uidentificerede kvinder, uden de har givet lov.

Ifølge Søren Harbo har politiet undersøgt, om de uidentificerede kvinder kan have været udsat for voldtægter, men det er der ikke noget, som tyder på.

Manden fortalte selv i dag, at han ikke havde til hensigt at optage det seksuelle samkvem, men at han havde to overvågningskameraer i lejligheden, som optog alt.

Og selvom han ikke direkte sagde til kvinderne, at der blev optaget video af dem, så sad kameraerne på et synligt sted, og de blinkede rødt, når de optog, og derfor måtte kvinderne have vidst det, forklarede han.

- Det er et overvågningskamera, fordi der er så mange mennesker, der går ind og ud af min lejlighed, fortalte lægen i retten.

Så det var ikke for at optage seksuelle handlinger, spurgte anklageren.

- Nej, ikke med det formål, lød svaret.

Først til sidst i sagen ønsker manden at komme med en samlet og uddybende forklaring.

Anklagerne

  • Den 32-årige lægeuddannede mand er tiltalt for 15 forskellige forhold:

  • Voldtægt af to kvinder i foråret 2018. Kvinderne blev ifølge anklagerne medicineret, så de ikke kunne modsætte sig handlingen.

  • Blufærdighedskrænkelse af fire kvinder - også de to, der ifølge anklageskriftet er blevet voldtaget. Manden skal have taget billeder og optaget videoer med skjult kamera af seksuelle forhold uden kvindernes samtykke. I et tilfælde har han ifølge anklageskriftet videresendt et nøgenbillede.

  • Besiddelse af børneporno i form af flere billeder og videoer af 14 timers varighed.

  • At have udvist skødesløshed som læge ved at have ordineret og købt sove- og køresygemedicin til sig selv og brugt det til at bedøve de to kvinder.

  • Anklagemyndigheden kræver, at manden fratages retten til at være læge, at have med patienter at gøre, at have adgang til medicin og indgå i behandlinger på sygehuse og andre steder.

  • Manden nægter sig skyldig. Han erkender kun et tilfælde af blufærdighedskrænkelse.