Læge får syv års fængsel for bedøvelses-voldtægter

Den 32-årige mand frakendes også retten til at være læge.

Ifølge anklagen brugte lægen blandt andet sovemidlet halcion til at bedøve en kvinde, inden han voldtog hende. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

En 32-årig læge idømmes syv års fængsel for at have voldtaget to kvinder efter at have bedøvet dem.

Det har en enig domsmandsret netop afgjort i Københavns Byret.

Manden, Jack Hou, er også frakendt retten til at være læge indtil videre.

Han er desuden dømt til at skulle betale erstatning til flere kvinder - heriblandt voldtægtsofrene. Erstatningsbeløbene lyder her på henholdsvis 90.000 og 107.800 kroner.

Manden modtog roligt dommen, da den blev læst op.

Iført blå poloskjorte, mørke bukser og kondisko valgte han på stedet at anke dommen til frifindelse, oplyste hans forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, efter domsafsigelsen.

Mødtes på Tinder

Voldtægterne skete i foråret sidste år med en måneds mellemrum. Den ene kvinde fik han kontakt med på Tinder.

Efter et møde på Café Norden i København gik de op i hans lejlighed i centrum af byen, hvor han blandede det bedøvende sovemiddel halcion i en drink, og herefter voldtog han kvinden flere gange, mener byretten.

Den anden kvinde mødte han ved en natklub i centrum af København. De gik hjem sammen, og i dette tilfælde blandede han det bedøvende middel scopolamin i et glas vand, som kvinden drak. Herefter skete voldtægten.

Noget af medicinen bestilte manden hjem over handelssitet Alibaba, og noget ordinerede han som læge til sig selv.

De to kvinder blev begge undersøgt på Retsmedicinsk Institut efter voldtægterne. I deres urin blev der fundet rester af medicin.

Ofre kunne ikke forsvare sig

De syv års fængsel skyldes blandt andet, at ofrene var særligt værgeløse, fordi de var bedøvede, da voldtægterne skete, lød det fra dommeren.

Da manden er læge, burde han også vide, at det var forbundet med livsfare at give kvinderne bedøvende middel uden at vide, om de for eksempel havde allergier, slog byretten fast.

Under sagen er det kommet frem, at politiet har fundet et detaljeret worddokument på mandens computer med en udførlig vejledning over dosering af det ene bedøvende middel, scopolamin.

Under en af doseringsmængderne stod blandt andet anført: "Mister fri vilje uden risiko for at dø".

Det er også kommet frem, at lægen har søgt på "daterape" på nettet, og at han har lagt spørgsmål ud i et netforum om stoffer, hvor han har spurgt til folks erfaringer at bruge bedøvende middel til at gøre andre ukampdygtige.

Manden har under retssagen nægtet sig skyldig i hovedparten af anklagerne.

Men Københavns Byret fandt ham altså skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet, der indeholdt 15 forhold.

Manden blev anholdt 1. maj sidste år på sin arbejdsplads på Gentofte Hospital.

Umiddelbart efter anholdelsen tilstod lægen i første omgang voldtægt, men under retssagen har han forklaret, at han opfandt tilståelsen for at kommet til et bedre fængsel, fordi han havde det meget dårligt efter anholdelsen.

De 15 forhold, lægen har været anklaget for

  • Voldtægt af to kvinder i foråret 2018. Kvinderne blev ifølge anklagen medicineret, så de ikke kunne modsætte sig handlingen.

  • Blufærdighedskrænkelse af fire kvinder, også de to, der ifølge anklageskriftet blev voldtaget. Manden har taget billeder og optaget videoer med skjult kamera af seksuelle forhold uden kvindernes samtykke. I et tilfælde har han videresendt et nøgenbillede.

  • Besiddelse af børneporno i form af flere billeder og videoer af 14 timers varighed.

  • At have udvist skødesløshed som læge ved at have ordineret og købt sove- og køresygemedicin til sig selv og brugt det til at bedøve de to kvinder.

  • Anklagemyndigheden krævede under sagen, at manden blev frataget retten til at være læge, at have med patienter at gøre, at have adgang til medicin og indgå i behandlinger på sygehuse og andre steder.

  • Manden har nægtet sig skyldig. Han har kun erkendt ét tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

OBS: Opdateret med flere detaljer om sagen