Læge: Husk at gennemstege din moderkage

Hvis man vælger at spise sin moderkage, skal man huske at gennemstege den, siger læge.

Det er ikke usundt at spise en moderkage, hvis det er ens egen, lyder det fra en læge. (© Colourbox)

Nybagte mødre pakker i stigende grad moderkagen sammen og tager den med hjem, når de forlader hospitalet. Og flere af kvinderne spiser moderkagen - angiveligt for at få vitaminer og proteiner.

- Det med at spise en moderkage har man kendt altid, og det findes i dyreverdenen, men de seneste år har vi set en opblomstring i det, forklarer læge og foredragsholder Jerk Langer.

Gennemsteg den

Enten steger kvinderne moderkagen på panden, eller laver smoothies ud af den. MetroXpress har endda talt med en kvinde, der lavede et trommeskind ud af den og hængte den op på væggen.

- Man skal være klar over, at hvis man agter at tilberede en moderkage, skal man gøre det, som man gør med enhver anden bøf. Man skal sørge for at gennemstege den af hensyn til bakterier, siger Jerk Langer.

Han forklarer, at der ikke er hold i historierne om, at det er sundt at spise sin moderkage.

- Det er lidt af en ammestuehistorie, at det skulle være godt at spise sin moderkage. Før i tiden, hvor vi ikke havde så mange fødevarer, var det meget godt at få proteiner og vitaminer. Men i dag har det ikke nogen betydning, siger han.

Ikke farligt for moderen selv

Han forklarer, at moderkagen er dannet af moderen selv, og at den er et ernæringsorgan, der giver fosteret ilt til blodet, mens den samtidig er et filter, der renser fosterets blod for affaldsstoffer.

- Den er dannet af moderen selv, så det er ikke farligt for moderen selv at spise. Men jeg har hørt, at andre spiser moderens moderkage, og der skal være klar over, at der kan overføres en sygdom eller en infektion.

Meeen...

Selv om det hverken er farligt eller sundhedsskadeligt at spise sin egen moderkage, vil Jerk Langer ikke anbefale kvinder at gøre det. For han har en lille betænkelighed ved det:

- Det er jo en form for kannibalisme at spise sig selv eller at spise noget fra et andet menneske.