Læge kræver erstatning på 10 millioner

En fynsk læge fra Ullerslev kræver 10 milllioner i erstatning af Region Syddanmark.

Inden sagen var afgjort havde regionen taget Læge, Peter Dreiers praksis. Det betød farvel til hus og dyk i helbredet. Derfor vil han nu have 10 millioner i erstatning fra Region Syddanmark (© colourbox)

En fynsk læge fra Ullerslev kræver 10 milllioner i erstatning af Region Syddanmark.

Praktiserende læge Peter Dreier fra Ullerslev blev i april sidste år frataget sit ydernummer. Det ydernummer, der giver ham ret til at have en lægepraksis i Ullerslev.

Regionen mener lægen har snydt

I juni 2011 blev han anmeldt for bedrageri. Han skulle have snydt sig til 49.000 kr. ved at indberette falske blodprøver og konsultationer. Men allerede to måneder før, i april, valgte Region Syddanmark at fratage ham det ydernummer, som en læge skal have for at drive en praksis.

Peter Dreier blev frikendt, og anklagen blev frafaldet, men lægen fik ikke sit ydernummer tilbage.

- De har dømt mig inden der kom en bedømmelse fra politiet og retsmaskineriet. Man har frataget mit ydenummer inden man har fundet ud af om jeg er skyldig eller ej. Og så finder man så ud af at jeg er uskyldig, siger Peter Dreiers.

Hus sat til salg

Anklagen blev frafaldet, men Peter Dreier fik ikke sin praksis igen. Sagen har store personlige konsekvenser for den fynske læge:

- Ja jeg fik da et chok, da de tog ydernummeret, det havde jeg slet ikke forventet. Det er jo meget sjældent, at det sker. Jeg har fået en depression og går sygemeldt. Mit hus er sat til salg, jeg kan jo ikke blive ved med at betale husleje, siger Peter Dreiers.

Det er personlig hetz

Peter Dreier mener, at der er tale om en personlig hetz mod ham både fra Regionen og lægernes organisation PLO:

- Jeg har ikke snydt. I 2002 antød man at jeg snød, men det blev afvist af landssamarbejdsudvalget, så der har de været sure på mig lige siden. Så det er meget personligt præget. Så ringer jeg ind til Praktiserende Lægers Organisation for at få hjælp, så siger de: Der har da været for meget bøvl med dig, så du skal da af med dit ydenummer. Og det var jo inden afgørelsen. Det virker meget sammenspist og personligt mod mig, siger han.

Regionen mener de har handlet rigtigt

Chef for praksisafdelingen i Region Syddanmark, Frank Ingemann, fastholder at regionen har handlet rigtigt. Han siger til Dagens Medicin.

- Vi skal kunne stole fuldstændigt på de indberetninger, vi modtager fra vores praktiserende læger, og det har vi på ingen måde kunnet med Peter Dreier. Så selvom politiet ikke mener, der er grundlag for at rejse en sag, har vi stadig vores på det rene.

Hvis den fynske læge rejser erstatningskrav, skal det være indenfor de kommende to måneder.

Hvad mener du om den sag? Har du haft lignende oplevelser?

Facebook
Twitter