Læge trækker tilståelse af drugrape tilbage i retten

En 32-årig mand havde ellers erkendt at have knust sovepiller ned i en kvindes strawberry daiquiri.

Sovemedicin af mærket Halcion og køresygemedicin af mærket Scopolamin har en ung læge ifølge anklagemyndigheden brugt til at bedøve to kvinder, som han efterfølgende har voldtaget. Manden nægter sig skyldig. Foto: Illustration. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

Anholdelsen af en 32-årig læge sidste år gjorde ham så dårlig, at han til at begynde med tilstod at have bedøvet og voldtaget en ung kvinde, selvom han i virkeligheden ikke havde gjort det.

Det fortalte manden i dag i Københavns Byret under en retssag, hvor han sidder anklaget for at have voldtaget to unge kvinder efter at have bedøvet dem med medicin, ligesom han også er tiltalt for at have lavet videooptagelser i smug af en række samlejer med kvinder.

- Jeg havde mange selvmordstanker på det tidspunkt, lød det fra den tiltalte læge, da han satte ord på sin sindstilstand efter anholdelsen af ham 1. maj sidste år på sin arbejdsplads på Gentofte Hospital.

Opdigtede tilståelse

En samtale med en advokat forud for grundlovsforhøret sidste år overbeviste lægen om, at det var bedst at tilstå, fordi han så hurtigere ville komme til et bedre fængsel.

Han følte nemlig, at han sad i en meget lille celle under isolationslignende forhold med kradsemærker på væggene.

Det gav manden panikanfald, sagde han i dag, og det mente han ikke, at han kunne overleve i længden.

- Jeg har opdigtet en historie, som jeg efterfølgende synes, at der er mange huller i, sagde han om sin gamle tilståelse.

I dag nægter lægen sig skyldig i alle 15 forhold, der dækker voldtægter, blufærdighedskrænkelser, besiddelse af børneporno og overtrædelse af lægereglerne.

Kun ét forhold tilstår han.

Lægen er født i Kina, men er dansk statsborger. Han kom til Danmark omkring sjette klasse og har gået i folkeskole, gymnasium og læst medicin i Danmark.

Efterfølgende har han boet nogle år i USA, men de seneste år har han arbejdet på flere danske hospitaler.

Tilstod knust medicin i strawberry daiquiri

Både under et grundlovsforhør i maj for et år siden og en politiafhøring en uge efter, fortalte den tiltalte mand i detaljer om, hvordan han havde bedøvet en af kvinderne, som han havde samleje med.

Tilståelsen er optaget på en lydfil, som retten har hørt i dag.

Her kan man høre manden forklare, hvordan han blandede to piller med det sløvende sovemiddel halcion i en strawberry daiquiri (en jordbærdrink, red.), som offeret drak.

Pillerne havde han knust på forhånd, fordi han håbede at få en pige med hjem.

- Hun bliver sløv af det 10-15 minutter efter, siger tiltalte på en lydoptagelse fra en afhøring for et år siden.

Dengang bekræftede han, at han havde helt styr på, hvor store mængder han kunne give for ikke at give en overdosis.

Manden kan i dag ikke huske, hvad han forklarede til politiet for et år siden.

Da dommeren ville høre, om han led af en sygdom, som gav ham hukommelsesbesvær, svarede han, at han huskede dårligt på grund af panikangst.

Mødtes på Tinder

Den 32-årige læge er tiltalt for at have bedøvet to kvinder med medicin i sin lejlighed, der ligger helt centralt i København, med en måneds mellemrum sidste år.

Den ene voldtægt er ifølge anklagemyndigheden sket mellem 27. og 28. marts 2018, efter at lægen og kvinden havde mødt hinanden på Tinder, skrevet sammen, mødtes til kaffe og efterfølgende gik hjem til ham.

Dagen efter skrev tiltalte og kvinden sammen om et sugemærke og sex. Senere på dagen blev kvinden undersøgt for voldtægt på Retsmedicinsk Institut.

Den anden voldtægt skal være sket måneden efter, 29. april 2019, efter lægen og kvinden havde mødt hinanden på en klub i centrum af København midt om natten.

Ved undersøgelser af begge kvinder for voldtægt på Retsmedicinsk Institut er der siden påvist medicinrester i deres urin. Der er også fundet sædceller ved begge undersøgelser, som med stor sandsynlighed stammer fra tiltalte.

Det bedøvende middel mener anklager Søren Harbo, at lægen dels har købt hjem over internetsiden Alibaba, dels har ordineret til sig selv.

De to kvinder har afgivet forklaring i retten, men det har været bag lukkede døre, og derfor ved offentligheden ikke, hvad kvinderne har sagt.

Grådkvalte kvinder

Udover to voldtægter er lægen tiltalt for at have optaget film i smug af en række kvinder, som har haft frivillig sex med ham - altså at have udsat dem for blufærdighedskrænkelser.

To af kvinderne var tidligere i dag meget påvirkede, da fortalte om deres oplevelser.

- Den var meget tom. Den virkede meget upersonligt, sagde den ene kvinde med tårer i øjnene, da hun skulle beskrive mandens lejlighed.

Da den anden kvinde skulle afgive forklaring, måtte der være en kort pause i retsmødet, fordi kvinden brød grædende sammen i venteværelset.

- Hvis der havde været et kamera i rummet, havde jeg sagt noget og ikke haft sex med ham, fortalte hun.

Begge nægtede altså kendskab til, at der havde været tændte webcams i lægens lejlighed, som optog samlejerne. Tiltalte har ellers tidligere fortalt, at kvinderne måtte have vidst det, fordi kameraerne stod frit fremme.

På tiltaltes computer er der fundet videooptagelser af begge kvinder, ligesom der er fundet to webcams under en ransagning i lejligheden.

På det ene er der sat tape foran det sted, hvor kameraet ellers lyser rødt, når det er tændt. Det samme er der på computeren.

Bistandsadvokat Sysette Vinding Kruse krævede 30.000 kroner til begge kvinder i tortgodtgørelse på grund af de formodede krænkelser.

Under sagen har anklagemyndigheden rejst krav om, at lægen frakendes sin ret til at være læge og have med patienter at gøre.

FacebookTwitter