Lægehelikopter kom i brug fra dag et

Den 1. maj er startskuddet for Danmarks første lægehelikopter med base i Ringsted. Den første udrykning gik til Holbæk. Turen tog otte minutter.

Danmarks første akut-lægehelikopter kom på opgave ganske kort tid efter den blev taget i brug i dag 1. maj.

Danmarks første akutlægehelikopter havde sin første tur ganske kort tid efter, at startskuddet lød til den nye tjeneste lørdag morgen den 1. maj.

Helikopteren var otte minutter om turen fra sin base i Ringsted til Holbæk, hvor et barn skulle flyves til Rigshospitalet efter en forbrændingsulykke, oplyser direktør Leif Wiuff, Falck DRF Luftambulance.

- Vi fik en melding om en tilskadekomst i hjemmet i den sydlige del af Holbæk, og efter otte minutter landede vi tæt på huset med en læge, der kunne yde hjælp på stedet, siger Leif Wiuff.

Flyveturen fra Holbæk til helikopterdækket på toppen af Rigshospitalet i København tog 12 minutter.

Lægen, der var med på den første tur, var Annemarie Bondegaard Thomsen, som er lægelig leder af den nye akuthelikoptertjeneste.

Helikopteren skal i en forsøgsperiode flyve i døgnets lyse timer og dækker i første omgang Region Hovedstaden og Region Sjælland. Med tiden er det tanken, at der skal indføres en landsdækkende helikoptertjeneste.

Den 1. maj var akuthelikopterens første officielle arbejdsdag, og der var brug for den fra begyndelsen. Der ventes dagligt fem-seks udrykninger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk