Læger angiver hinanden for sjusk og uduelighed

Lægeforeningen er ved at udvikle vejledning med råd til læger, der står overfor inkompetente kolleger.

Det er en ny tendens, at læger indberetter deres kolleger, hvis de oplever, at patienter ikke bliver behandlet korrekt (arkivfoto) (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)

Flere læger vælger at slå alarm til myndighederne for at bremse inkompetente kolleger, der er til fare for patienterne, skriver Berlingske.

Det fremgår af en række aktuelle sager og et stigende antal indberetninger til Styrelsen for Patientsikkerhed fra læger om andre læger, der tilsyneladende ikke lever op til de faglige standarder.

Styrelsen får nu hver måned en eller flere indberetninger fra blandt andet kolleger, der henvender sig om læger, som på grund af misbrug eller faglig inkompetence ikke behandler patienterne korrekt.

For bare to år år siden indberettede læger stort set aldrig kolleger.

Ifølge enhedschef i styrelsen Anette Lykke Petri er denne type indberetninger et "relativt nyt" fænomen.

- Det er godt, at man arbejder på at styrke selvjustitsen blandt lægerne. Det ser ud til, at man har fået øjnene op for, at det ikke er godt for nogen, at man ser gennem fingrene med disse sager, siger hun.

Etisk udvalg i Lægeforeningen er ved at udarbejde en vejledning med råd til medlemmerne om, hvordan de skal agere, såfremt de har kolleger, som de finder fagligt inkompetente eller uprofessionelle.

/ritzau/