Læger: Nye scannere duer ikke

Regionerne er i gang med at købe scannere for 700 mio. kr. Men der er ifølge nogle læger tale om dårlige scannere. Regionernes formand afviser kritikken.

Kræftplanen betyder, at der skal købes nye scannere for trekvart milliard kroner. (© DR)

Regionerne er i øjeblikket på storindkøb efter nye scannere til sygehusenes røntgenafdelinger. Foreløbig er 43 scannere leveret til en pris af 300 millioner kroner. Derudover har regionerne option på yderligere 66. Samlet pris er over 700 millioner kroner, skriver Dagens Medicin.

Men der er ifølge nogle læger tale om dårlige scannere. En af kritikerne er klinikchef Paul Nilsson fra Radiologisk Klinik på Rigshospitalet. Hans klinik får om kort tid leveret to nye ct-scannere fra Philips, som Paul Nilsson helst er fri for.

Sort-hvid fjernsyn

Poul Nilsson tror, at scannerne er valgt, fordi de er de billigste. Han mener, at de nye scannere er baseret på gammel teknologi, som tiden er løbet fra.

- Her på afdelingen køber vi to scannere, som er dårligere end dem, vi har haft i tre år, siger Poul Nilsson til TV AVISEN.

Han frygter blandt andet, at scannerne er så ringe, at de ikke vil se alle kræftknuder. Det svarer ifølge klinikchefen til at gå fra farvefjernsyn til sort-hvid fjernsyn.

Maksimalt for pengene

Læger fra hele landet har været med til at bestemme, hvad der skulle købes ind. Det vedgår Poul Nilsson, men han føler sig alligevel meget snydt.

- Der blev meldt ud, at vi skulle få maksimalt for pengene, siger han.

Formanden for Danske Regioner, Bendt Hansen, afviser kritikken.

Afviser kritik

- Vi køber nye scannere for at få bedre kvalitet, specielt til kræftpatienterne, siger Bent Hansen. Han peger på, at fire arbejdsgrupper med speciallæger fra hele landet har været med til at definere, hvilke faglige krav, der skulle opfyldes.

- Så det er noget fagfolkene har defineret for os, slår Bent Hansen fast. Han afviser, at lægerne reelt har været uden indflydelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk