Lær at forhandle med pirater

Fra september 2011 tilbyder Syddansk Universitet en kandidatgrad i international sikkerhed og folkeret. Den første uddannelse af sin slags i verden.

Kidnapning af søfolk, konflikter i Mellemøsten og opstande i Tunesien er bare nogle af de konflikter, som en nyuddannet cand. soc. fra Syddansk Universitet kunne tænkes at blive involveret i. Det skriver Fyens Stiftstidende i dag.

Kan blive konfliktmægler i Forsvaret

- Vi forventer, at vores kandidater kan blive ansat i FN, Røde Kors, Udenrigsministeriet eller eksempelvis Forsvaret som konfliktanalytikere, mæglere eller rådgivere, siger Per Christian Andersen, som er studiechef på SDU, til Fyens Stiftstidende.

Han fremhæver, at der er brug for nogle mennesker, som har en speciel sammensætning af kompetencer for at kunne fungere som konfliktmæglere - og den sammensætning mener de at have fundet på SDU.

- Der eksisterer andre uddannelser i konfliktløsning, men ingen, som er så omfattende som den her, siger Per Christian Andersen.

Tiltrækker udenlandske studerende

SDU forventer man, at mellem 20 og 30 studerende vil vælge at tage en kandidatgrad i international sikkerhed og folkeret om året.

Flere af dem forventes at komme fra udlandet.