Lærer anmelder 13-årig for vold

En lærer fra Ringsted står nu frem fortæller, at han har anmeldt en 13-årig dreng for overfald. Læreren fik trykket et ribben og flere slag. Danmarks Lærerforening støtter anmeldelsen.

En lærer fra Ringsted står nu frem fortæller, at han har anmeldt en 13-årig dreng for at have overfaldet ham i skolegården. (Foto: © Kenneth Lemvig Sørensen- P4 Trekanten, Arkivfoto)

En lærer fra Ringsted står nu frem fortæller, at han har anmeldt en 13-årig dreng for overfald. Danmarks Lærerforening bakker op om læreren.

Med et brækket ribben og en lever, der er medtaget efter hårde slag, har læreren nu valgt at anmelde overfaldet til politi og de sociale myndigheder.

Overfaldet i skolegården

Overfaldet fandt sted i skolegården på Benløse Skole torsdag eftermiddag. Her forsøgte Finn Andersen at stoppe to 13-årige drenge, der forstyrrede undervisningen ved at køre rundt på knallert i skolegården uden for et klasselokale.

- Da han så røg af knallerten, rejste han sig op og bankede løs på mig, fortæller læreren til Radioavisen.

Efter nogle dages overvejelser besluttede Finn Andersen at melde overfaldet til politiet og de sociale myndigheder,.

- Den eneste måde at stoppe den slags ting her på, det er at jeg stiller mig frem og anmelder det her, siger læreren, siger Finn Andersen.

Anmeldelsen er vigtig

Og Danmarks Lærerforening bakker op om Finn Andersen.

- For det første er det vigtigt sagen bliver anmeldt, men det er også vigtigt læreren står frem, lyder det fra Astrid Schjødt Pedersen, der er formand for arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening.

En undersøgelse fra Center for Alternativ Samfundsanalyse, CASA, viste sidste år, at hver fjerde lærer har været udsat for vold og trusler. Men det er kun meget få af sagerne, der bliver anmeldt.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at lærere skal udsættes for den slags trusler, siger Astrid Schjødt Pedersen.

Hun mener, at det det er vigtigt at sagerne bliver anmeldt:

- Det er vigtigt, fordi den slags ting kan ødelægge læreren og lærerens mulighed for at undervise - og være lærer i det hele taget. Men det er også vigtigt i forhold til eleverne selv, at der er en tydelig grænse, forklarer hun til Radioavisen.