Lærere anmelder oftere vold fra elever

Episoder med elever, der sparker og slår lærere, bliver i stigende grad indberettet til Danmarks Lærerforening.

To 7-årige er meldt til politiet for blandt andet at have sparket en lærer. (© Colourbox)

Antallet af voldssager mod lærere er steget i de seneste år. Det viser nye tal fra Danmarks Lærerforening.

I 2013 blev der registreret 31 sager, hvor en lærer enten blev udsat for vold eller blev truet om vold fra en elev. I 2014 var der ifølge lærerforeningen 77 voldssager, mens der indtil videre er blevet indberettet 56 sager i 2015.

Tallene kommer, efter det i sidste uge kom frem, at to syvårige fra Borup Skole på Midtsjælland er blevet meldt til politiet for vold mod en lærer.

Anmeldelsen kommer efter indførslen af en ny praksis fra september. Hvis en lærer bliver slået af en elev, skal læreren melde det til politiet. Ellers kan læreren ikke få nogen erstatning.

- Jeg synes, at det er meget, meget uheldigt, at vi er nødt til at melde elever til politiet, hvis vi vil have erstatning, siger Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening.

- Det er meget alvorligt for lærerne, for vi bliver nødt til at have et meget stærkt tillidsforhold til eleverne. En elev skal kunne regne med sin lærer – også selv man har været meget vred og ked af det, siger hun.

Danmarks Lærerforening anbefaler, at deres medlemmer skal anmelde børnene. Men politiet og skolerne er i vildrede om, hvordan de skal håndtere sagerne.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har de tre sager, hvor børn er blevet politianmeldt i dette skoleår.

- Vi skal finde ud af, hvad der er sket, hvem der har gjort det, og så er det i høj grad op til kommune, forældre og netværk omkring barnet. Barnet kommer ikke i fængsel, siger Per Krarup, politikommissær og leder af forebyggelse i Midt- og Vestsjællands Politi.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk