Lærere mobber elever

Flere forældre oplever, at deres børn føler sig mobbet af læreren. Forældreorganisationen Skole og Samfund modtager hvert år hundredevis af opkald fra forældre, der råber om hjælp. Foreningen Børns Vilkår nikker genkendende til problemet.

Flere og flere forældre oplever, at deres børn kommer hjem fraskole og fortæller, at de føler sig mobbet af læreren.

Hvert år modtager forældreorganisationen Skole og Samfund flerehundrede opkald fra fortvivlede forældre, der råber om hjælp. Detskriver Politiken.

- Det kan blandt andet være med elevens evner, hvor lærerenbruger ironi og sarkasme og dermed nedgør barnet. Det kan også væremed elevens udseende. For eksempel har en lærer sagt til en elev,at nu kunne han godt flytte sit fede læs op til tavlen, sigerSolveig Gaarsmand, næstformand i Skole og Samfund tilPolitiken.

Til DR Nyheder Online siger Solveig Gaarsmand, at forældre ofteoplever, at deres henvendelser om mobning af børnene ikke blivertaget alvorligt.

- Skolen skal være troværdig, siger hun. Og det er den ikke nårnogle lærere misforstår deres magt og de ikke bliver irettesat. Delærere skal der gøres noget ved.

Spidsfindig mobning

I foreningen Børns Vilkårgenkender man problemet. Ikke mindst fra Børnetelefonen, hvor børnringer ind og fortæller, at deres lærer er på nakken af dem.

- Ofte er det en spidsfindig mobning, hvor læreren siger til etbarn, at det er mere rart, når du ikke er her. Hvis et barn harsvært ved at læse eller regne, så kan læreren også gøre det tilgrin, siger Bente Boserup, der leder Børnetelefonen.

Solveig Gaarsmand fra Skole og Samfund fortæller, at visselærere ikke nøjes med psykiske overgreb.

- Undertiden kan det for eksempel være, at en lærer slår en elevi ansigtet eller tager for hårdt fat i armen, skubber til barneteller sparker det, siger hun.

Storm i et glas vand

Formand i DanmarksLærerforening, Anders Bondo Christensen, vurderer, at omfanget aflærere, der mobber, er forsvindende lille.

- Jeg mener, at det er en storm i et glas vand. Hvis der var etproblem, så havde vi været i gang med at undersøge det, siger hantil Politiken.

Der er ikke lavet nogen undersøgelser om lærermobning i Danmark.I Norge har et stort forskningsprojekt vist, at mellem fem og tiprocent af lærerne i den norske folkeskole systematisk mobberelever.

FacebookTwitter