Lærere ønsker mere disciplin i skolen

Eleverne er for dovne og mangler respekt for lærerne. Derfor bør skolelederne kunne skride hårdere ind overfor uregerlige elever. Sådan lyder den kontante udmelding fra skoleledere og lærere i en TV AVISEN-rundspørge om problemerne i folkeskolen.

De kaster med papirskugler, sms'er og skriver sedler i timerne -og så mangler eleverne respekt for lærerne. Derfor bør skolernekunne skride hårdere ind overfor uregerlige elever.

TV AVISENs rundspørgeLæs mereom skoleledernes svar i rundspørgenDisciplin i Folkeskolen

Sådan lyder den kontante udmelding fra de fleste af de 800skoleledere og lærere i en TV AVISEN-rundspørge om problemerne ifolkeskolen.

Rundspørgen er foretaget, efter at undervisningsminister BertelHaarder har efterlyst mere autoritet og gennemslagskraft hoslærerne overfor eleverne.

50 procent mener, atder er alt for lidt disciplin hos eleverne.62 procent mener, atde mangler flere sanktionsmuligheder.40 procent mener, atlærerne har for lidt autoritet i klassen.

En pige fra 8. klasse på Grundtvigsskolen i København genkenderde problemer, som lærerne peger på.

- Hvis det er en kedelig time er der ingen der gider følgeefter, så sidder vi bare og laver alt mulig andet. Snakker, skriverbreve, fortæller Leyla Korkmaz fra 8. klassen på Grundtvigskolentil TV AVISEN.

De fleste skoleledere og lærere er enige om, at der skalindføres flere sanktionsmuligheder over for børn, der pjækker ellerlaver larm i timerne.

Men rundspørgen viser, at lærerne afviser et forslag fra BertelHaarder om, at skolerne skal have mulighed for at kunne skære ibørnechecken, hvis en elev ikke møder i skolen eller opfører sigudisciplineret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter