Lærere og pædagoger skal uddannes i at hjælpe skilsmissebørn

Et nyt projekt efteruddanner lærere og pædagoger på 30 skoler i at afholde børnegrupper, hvor skilsmissebørn kan tale om problemer.

Center for Familieudvikling i København afholder allerede børnegrupper for skilsmissebørn. (© DR)

Efter sommerferien kan skilsmissebørn på flere af landets skoler se frem til at kunne dele svære tanker med hinanden.

I et nyt projekt skal lærere og pædagoger nemlig efteruddannes i at afholde såkaldte børnegrupper for børn, hvis forældre er gået fra hinanden.

- Der er en stigende efterspørgsel efter, hvad vi egentlig skal gøre, når vi har så mange skilsmissebørn i skolen. Selvom det er normalt, kan der stadig være et tabu omkring, hvordan jeg går ind i det som lærer eller pædagog, siger projektkoordinator Rikke Hermansen fra Center for Familieudvikling, der står for efteruddannelsen.

Næsten hvert tredje barn oplever i dag, at mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år, og det mærker man tydeligt på flere af landets skoler, hvor skilsmisserne går udover trivsel og indlæring.

Fornyet energi til undervisning

I første omgang uddanner Center for Familieudvikling lærere og pædagoger på 30 skoler i Egedal, Kolding og Randers Kommune til at hjælpe børn, når forældrene går hver til sit.

Det er ifølge projektkoordinatoren vigtigt, at børnene får luft for alle deres tanker, så skilsmissen ikke overskygger skolegangen.

- Så kan de gå tilbage med fornyet energi til undervisningen og få noget mere ud af den, forklarer Rikke Hermansen.

Redskaber til at takle problemer

En af dem, der skal efteruddannes i børnegrupperne, er Pia Telvig, der er pædagog i SFO'en på Søagerskolen i Egedal Kommune. Hun mener, at der er et behov for mere støtte til skilsmissebørn.

- De kan være meget bekymrede over, om mor og far har det godt, om mor og far trives og om de er glade. De drager meget mere omsorg over for deres forældre end dem selv, og de går meget alene med det, forklarer hun.

Derfor glæder Pia Telvig sig til, at få flere redskaber til at takle problemerne.

- Jeg prøver at gøre det bedste, jeg kan, men jeg kunne godt tænke mig flere redskaber til, hvordan jeg på en blød og hensigtsmæssig måde kan imødekomme dem og spørge ind uden at komme for tæt på, siger hun.

Center for Familieudvikling håber, at børnegrupperne på sigt kan bredes ud til flere skoler.

Se mere om børnegrupper for skilsmissebørn i TV Avisen klokken 21.30

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter