Lærerformand: OK at droppe lektiecafeen

Skoler bør have lov at bestemme skoledagens længde, som Frederiksberg har søgt om, siger lærerformand.

Anders Bondo Christensen synes at Frederiksberg Kommune skal have dispensation, så skolerne får mulighed for at droppe lektiecafe og understøttende undervisning. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

I Danmarks Lærerforening håber formand Anders Bondo Christensen, at Frederiksberg Kommune får lov til at droppe den ellers obligatoriske lektiecafé og understøttende undervisning.

- Vi synes helt generelt, at kommunerne skal have større frihed i forhold til skoledagens længde, så det er muligt lokalt at beslutte, hvor lang skoledagen skal være, inden for et interval, siger lærerformanden.

- For det første ved vi meget sikkert, at det ikke bare er mængden af undervisningstimer, der afgør, om eleverne bliver dygtige. Det er først og fremmest kvaliteten, siger Anders Bondo Christensen.

I forældreorganisationen Skole og Forældre er formand Mette With Hagensen enig i, at den enkelte skole bør have mere frihed til at indrette sig, fordi lektiehjælpen og understøttende undervisning mange steder ikke fungerer optimalt.

Hun er dog samtidig bekymret over kommuner, der vil af med den understøttende undervisning.

- Den skulle jo netop være med til at motivere de børn, som har brug for undervisning på en anden måde.

/ritzau/