Lærlinge murer ministerium til

For at markere at 7000 unge i øjeblikket mangler en praktikplads, murede en gruppe utilfredse lærlinge i nat hovedindgangen til Undervisningsministeriet til.

I nattens mulm og mørke murede unge Undervisningsministeriet til og satte et skilt op med en hilsen til Bertel Haarder. (Foto: © Local Eyes)

En gruppe utilfredse murerlærlinge murede i nattens løb hovedindgangen til Undervisningsministeriet til. Aktionen var en markering af, at 7000 unge i øjeblikket mangler en praktikplads.

Foran muren, der ifølge Københavns Politi er tre meter høj, anbragte lærlingene en trillebør og et skilt med teksten: "Du er udelukket Bertel".

Føler sig lukket ude

I en pressemeddelelse skriver de unge blandt andet:

- Vi mener, Bertel (undervisningsminister Bertel Haarder, red.) burde opleve tilværelsen som udelukket fra en arbejdsplads. Det er en fornemmelse vi har hver eneste dag. Vi håber Bertel vil bruge tiden uden for kontoret på, at spekulere over hvordan han kan skaffe flere praktikpladser.

- Vi lærlinge vil gerne ud og arbejde, så vi kan være med til at finansiere den ældrebyrde som blandt andet Bertel Haarder går rundt og snakker om.

Gruppen, der kalder sig "Velfærdsmissionen", skriver i pressemeddelelsen, at det også var den, der for nylig stod bag "pasta-aktionerne", hvor der blev smidt kødsovs mod Finansministeriet og SU-styrelsen.

ExternalContent