Lakolk Butikscenter på Rømø er som det første sted i landet ramt af opholdsforbud

Politikreds indfører for første gang opholdsforbud for at forhindre smitte med coronavirus.

På Rømøs kiosk- og restaurant-strøg ved parkeringspladsen i Lakolk indføres nu opholdsforbud. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Det gode vejr har lokket mange danskere ud i parker og andre rekreative områder. Det har fået landets politikredse til at skærpe opsynet med sådanne områder.

Og da for mange mennesker ikke har fulgt politiets anvisninger om ikke at være for mange mennesker samlet på samme område, vælger Syd- og Sønderjyllands nu at indføre opholdsforbud i Lakolk på Rømø.

Opholdsforbuddet ved Lakolk Butikscenter gælder i perioden fra den 25. april 2020 klokken 18.30 til midnat, natten mellem den 26. og 27. april.

Lakolk er Rømøs ældste ferieområde, beliggende på øens vestside. Og det er i området omkring Lakolk Butikscenter, at der nu indføres et opholdsforbud i forbindelse med coronaudbruddet.

- I forbindelse med politiets tilsyn ved butikscentret lørdag eftermiddag, kunne de tryghedsskabende patruljer konstatere, at der opholdt sig over 60 personer på området - nær butikscentrets ishus samt på bænke og på legepladsen i nærheden, skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Bødetaksten er på 2.500 kr. for overtrædelse af opholdsforbuddet. Der vil være grundlag for højere straffe i gentagelsestilfælde.

Facebook bemærkede Lakolk Butikscenter tidligere i dag, at det var vigtigt, at besøgende holdt afstand. Ellers kunne området at blive omfattet af opholdsforbud.

- Vi vil rigtigt gerne have besøg af jer - men vi må samtidigt også henstille til, at I respekterer de afstande og regler, der er givet af myndighederne, skriver butikscenteret.

Må gerne gå en tur, men ikke tage ophold

Politiet kan nedlægge et midlertidigt forbud mod ophold på steder, hvortil der er almindelig adgang, hvis det efter politiets skøn er nødvendigt for at forhindre fare for smitte med Covid-19, og hvis det skønnes, at et påbud om at forlade stedet ikke er tilstrækkeligt for at hindre smittefaren.

Et opholdsforbud betyder, at det er ulovligt at tage ophold på stedet. Man må dog gerne bevæge sig i området, hvis der er tale om almindelig færden det pågældende sted, for eksempel en gåtur.

Et opholdsforbud kan udstedes i op til syv dage. Forbuddet skal offentliggøres ved skiltning og på politiets hjemmeside. Opholdsforbuddet ved Lakolk Butikscenter gælder som nænvt til midnat, natten mellem den 26. og 27. april.

Hvorfor er det så vigtigt, vi holder afstand til andre mennesker? Få svaret i videoen her:

Syd- og Sønderjyllands politikreds havde på forhånd udpeget ni steder som såkaldte "hotspots", altså områder, hvor borgerne almindeligvis søger hen for at nyde solen. Lakolk på Rømø var et af dem.

  • Flexbaner/kunstgræsbaner, Gl. Vardevej 82, (overfor Blue Water Arena) Esbjerg

  • Game Streetmekka, Nørrebrogade 1C, Esbjerg

  • Strandpromenaden ved Cafe Stryhns, Strandpromenaden 9, Esbjerg

  • Området ved skulpturen ”Mennesket ved Havet,” Sædding Strandvej, Esbjerg

  • Varbergparken, Varbergvej, Haderslev

  • Streetdome, Christian X’s Vej 41, Haderslev

  • Vedels Anlæg, Odins Plads 1, Ribe

  • Området øst for Sønderborg Slot, Strandvejen, Sønderborg

  • Lakolk Butikscenter, Lakolk Butikscenter 7, Rømø

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Syd- og Sønderjyllands politi.