Lakridspibeproducent: Så laver vi dem om til sækkepiber

Hvis EU forbyder salget af lakridspiber, vil lakridspibeproducenten Cloetta i stedet ændre designet, så den ligner en sækkepibe.

EU er på vej med forbud mod slik, der ligner tobak. Det kan gå ud over lakridspiber og chokoladecigaretter. (Foto: Gitte Kjærbøl/Scanpix 2013)

EU-parlamentet kan ende med at forbyde salget af slik, snacks og legetøj, der er udformet som tobaksprodukter, og dermed måske stikke en pibe i hjulet på den ellers så populære lakridspibe.

Men hvis det sker, så har producenten Cloetta, der står bag lakridspiben, allerede en mulig løsning.

- Så laver vi den om til en sækkepibe, siger Heidi Teschemacher, marketingschef i Cloetta Danmark.

Cloetta tager dog diskussionen omkring et eventuelt forbud med ophøjet ro. Men de beklager, hvis lakridspiben i sidste ende bliver bandlyst fra slikhylden.

- Det ville være rigtig ærgerligt, fordi man går ind og rammer et ikonisk produkt, siger hun til dr.dk.

Man kan ikke sammenligne tobak og lakrids

Årsagen til, at salget af tobakslignende slik nu skal forbydes, er ifølge EU, at det får flere børn og unge til at ryge. At lakridspiben skulle være med til det, afviser producenten dog.

- Jeg synes langt fra, at den ligner noget reelt (tobaksprodukt, red.), siger Heidi Teschemacher.

Hun finder i det hele taget diskussionen omkring et eventuelt forbud for absurd. Hendes egen 10-årige søn reagerede på nyheden om et potentielt forbud ved at sammenligne det med supermand.

- Han sagde: Mor, fordi jeg ser supermand, så hopper jeg heller ikke ud fra et tag med en kappe på, fortæller hun.

DF: Arrogante EU

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, er oprørt over et eventuelt forbud.

- Det er både en arrogant nedvurdering af forbrugernes intelligens og et udtryk for, at man i EU blander sig i alt muligt, der er et eller andet sted imellem ligegyldigt og dybt latterligt, har han tidligere sagt til Altinget.dk.

Det er samtidig blevet antydet at tobaksindustrien potentielt kunne yde økonomisk støtte til Cloettas produktion af lakridspiber for at få flere til at begynde at ryge. Men det afviser Heidi Teschemacher.

- Nej, det gør vi absolut ikke. Og undskyld jeg griner, men det er en absurd påstand.

FacebookTwitter