Lalandia-gæster evakueret på grund af brand

Badeland i Rødby evakueret på grund af brand i siv-område

En naturbrand ved Rødby på Lolland førte i dag til, at gæsterne i badelandet Lalandia blev evakueret.

Gæsterne i badelandet Lalandia i Rødby blev ved tre-tiden i dag evakueret, da der opstod brand i et sivområde tæt på centeret. Det fortæller centerdirektør Karsten Juhl.

Da han godt en time efter evakueringen taler med DR, er badegæsterne på vej tilbage badelandet.

- Det foregik, som når vi hvert år øver evakuering. Folk blev stille og rolig bedt om at forlade badelandet. Det foregik i god ro og orden, men det er selvfølgelig ikke særligt rart, når man står i badebukser, fortæller Karsten Juhl.

Mange gæster i påsken

I badelandet og det tilhørende feriecenter er der i øjeblikket godt belagt med over 3.000 gæster. Det var dog ikke dem alle, der befandt sig i badelandet, da brandvæsenet gav ordre om evakuering.

Branden opstod, ifølge centerdirektøren i et mose- og sivområde, som ligger mellem centeret og stranden.

- Her stod de her de knastørre siv fra sidste år. Jeg ved ikke, om nogen har kastet en cigaret eller andet, men der gik i hvert fald ild i det, og så gik det stærkt, fortæller han.

Der opstod brand i et bælte på omkring 250 meter siv, men brandvæsenet har nu fået ilden under kontrol og afblæst evakueringen.

Ifølge centerdirektør Karsten Juhl kom flammerne ikke tæt nok på til at udgøre en fare for gæster eller bygninger.

- Men det ser noget sort ud derude nu. Det bekræfter, at man virkelig skal passe på i naturen,for det er knastørt lige nu, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk