Landbruget: Nej tak til en afgift på oksekød

Etisk Råd ser gerne, at politikerne indfører en oksekødsafgift for at hjælpe klimaet.

Produktionen af røde oksekødsbøffer belaster samfundet og den enkelte, som cigaretter, benzin og alkohol gør det, siger Etisk Råd. (Foto: © Michael Bothager, Scanpix)

Den store landbrugsorganisation Landbrug & Fødevarer får en grim smag i munden, når Etisk Råd som noget nyt anbefaler de danske politikere at lægge en afgift på det oksekød, der bliver spist i Danmark.

- Det Etiske Råd er på gale veje med sin nye anbefaling af en afgift på oksekød, står der i en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer.

- Hvis man vil klimaet det godt, skal man tænke i helt andre baner. Globale udfordringer kræver globale løsninger, siger områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

Ifølge Landbrug & Fødevarer vil effekterne af en afgift være små, ligesom en afgift vil kræve meget at indføre af det offentlige og i fødevareerhvervet.

Etisk Råd mener, at det er nødvendigt at nedbringe oksekødsforbruget og sætte fokus på, at produktionen og forbruget af oksekød belaster klimaet meget.

Det fremgår af ugebrevet Mandag Morgen, som også skriver, at Etisk Råd er helt på det rene med, at forslaget vil skabe debat og skarpe protester.