Landmænd må fodre med græs fra brakmarker

EU-systemet hjælper landmænd, der mangler foder på grund af tørken.

Inden længe får landmænd lov til at bruge græs fra brakmarker til foder. Det er forbudt nu (arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Landmænd i Europa døjer med tørken, men snart får de lov til at bruge græs og anden biomasse fra brakmarker som foder til dyrene.

Det har EU-landene besluttet torsdag ved en afstemning i EU's komité for direkte støtte, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Danmark er blandt de lande, som har presset på for at få lempet reglerne midlertidigt under EU's direkte landbrugsstøtte.

Afgørelsen skal formelt vedtages af EU-Kommissionen, inden ændringen kan træde i kraft. Det forventes, at de ændrede regler kan få virkning fra 1. august, og de gælder så resten af sæsonen.

Græsset på brakmarker bliver normalt slået efter 1. august, men det må ikke bruges til foder, fordi der så ikke er tale om en brakmark. Disse regler lempes i år.

- Det er sund fornuft, at vi i en situation, hvor tørken betyder mangel på foder, udviser fleksibilitet og bruger den foder, der er tilgængelig, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Det er et af flere tiltag, som Miljø- og Fødevareministeriet er ved at se på for at hjælpe tørkeramte landmænd.

/ritzau/

Facebook
Twitter