Landmand om hundeskydning: Jeg er ikke en åndssvag idiot

Landmand Preben Drastrup siger nu, at han ikke er en åndssvag idiot, selv om han vil skyde de hunde, der løber ind på hans arealer.

(© DR)

En landmand fra Veggerby i Nordjylland har indrykket annonce i den lokale Nibe Avis, hvori han advarer alle om, at løse hunde der bevæger sig ind på hans jord vil blive skudt.

Landmanden, der hedder Preben Drastrup, har derfor fået en del opmærksomhed i medierne. Og nu håber han ikke, at folk tror, han er en idiot.

- Jeg kan godt få den tanke, at nogen synes, jeg er en åndssvag idiot, men det håber jeg ikke. Det er egentlig bare et opråb om, at folk skal holde styr på deres hunde, siger Preben Drastrup til DR Nyheder.

Har ikke lyst til at skyde hunde

Men Preben Drastrup har ikke ændret mening - hvis en løs hund løber ind på hans arealer, skyder han den.

- Det er egenltig ikke fordi, jeg har lyst til at skyde folks hunde, men det er fordi jeg synes, det er træls, at de render her. Så jeg bliver nødt til at tage konsekvensen af det, siger han.

Preben Drastrup forklarer, at de løse hunde skader vildtet og hans jagt.

- De render her for at jagte vildtet, og langt de fleste vil have det dårligt med, at deres hund slæber et lam med hjem. Det vil man kunne undgå, hvis hunden er i snor i stedet for at lade den løbe frit, forklarer han.

- Annoncen skal hjælpe

Preben Drastrup har boet på sin gård i 32 år, og jævnligt oplever han, at løse hunde kommer ind på hans grund.

- Jeg vil ikke håbe, at situationen opstår, og det er derfor jeg har indrykket annonencen. Jeg håber den hjælper, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk