Landsholdsspillere kommer med nyt udspil til DBU kort før deadline

DBU tygger på udspil fra Spillerforeningen. Det er stadig usikkert om landskampe bliver spillet.

Landsholdsspillerne tilbyder at forlænge den gamle landsholdsaftale, så de kommende landskampe kan spilles. Dermed kan en konflikt være afblæst i denne omgang.

Det oplyser landsholdsspiller Thomas Delaney på vegne af Spillerforeningen til DR Nyheder.

Dermed ser det ud til, at landsholdets næste to kampe kan spilles. Danmark skal spille venskabskamp mod Slovakiet den 5. september og Nations League-kampen mod Wales den 9. september.

- Vi er kommet med et udspil for at prøve at købe os tid og få spillet de her to kampe, som vi rigtig gerne vil. Jeg tror ikke, der er nogen, der ønsker det mere end os spillere, siger Thomas Delaney, der til dagligt spiller i den tyske storklub Borussia Dortmund.

Landsholdsspillerne tilbyder helt konkret DBU at spille på de samme vilkår, som man har gjort de seneste fire år, den næste måned.

Thomas Delaney krydser fingre for, at man kan komme i mål, men hvis DBU takker nej til spillernes udspil, så kommer man til at se langt efter stjernespillerne på træningsbanen i morgen.

- Hvis DBU ikke siger ja til vores aftale, så møder vi ikke op i morgen, siger Thomas Delaney.

Ingen forhandlinger

Ifølge Thomas Delaney har der heller ikke været forhandlinger siden fredag.

- Vi er lidt uenige om, hvad en aftale indeholder. Det DBU har tilbudt er ikke noget nær lignende den gamle aftale. Den indeholder langt fra alle dele omkring det at være landsholdsspiller.

Lørdag oplyste DBU, at forhandlingerne var indstillet, og at man var villig til at tilbyde landsholdsspillerne en midlertidig aftale med samme vilkår som i den tidligere aftale.

Her satte DBU deadline for et svar fra spillerne i dag klokken 18, hvilket ikke faldt i god jord hos spillerne. Det vendte hele situationen på hovedet, og udspillet er spillernes modsvar, forklarer Thomas Delaney.

- Det, mener vi, er langt bedre på alles vegne. Bedre en aftale skrevet på en serviet, som DBU er kommet med. Det her er noget, vi kan stå inden for, og noget vi kender til.

DBU oplyser til DR Nyheder, at man endnu ikke har haft mulighed for at se på spillernes udspil i bestyrelsen. Derfor kan man ikke kommentere på, om kampene onsdag og søndag spilles.