Landsret: 15-årig dræbte sin mor

Den dengang 15-årig datter og hendes 28-årige kæreste blev sidste år dømt skyldige i drabet på pigens mor.

Pigens 40-årige mor blev d. 8. oktober 2014 stukket med kniv 20 gange og omkom kort tid efter midnat. (Foto: Jacob Agerholm © DR Nordjylland (Arkivfoto))

Internet-søgninger på ”hvad sker der, efter forældre er døde”, og ”forældremyndigheden statsforvaltningen” var blandt beviserne, da drabssagen fra Kvissel fra oktober 2014 kom for byretten i Hjørring.

Her blev en 40-årig mor til tre myrdet med 20 knivstik. De dømte for drabet var kvindens dengang 15-årige datter og en herboende irakisk mand - dengang på 28 år.

Ifølge anklageren var de to kærester, og mordet var motiveret af, at de ville giftes, hvilket moren ikke ville tillade det.

I dag har landsretten fastholdt byrettens afgørelse i sagen og dømt dem skyldige.

Det var den 28-årige, som to uger før drabet havde lavet søgningerne på sin computer.

Han havde også under de første afhøringer tilstået drabet, men efterfølgende trukket dem tilbage igen.

Han forklarede tilståelsen med, at kvindens datter havde truet ham til at tage skylden for drabet.

- Alt, hvad jeg har sagt tidligere, er ikke rigtigt. Jeg var bange for at blive slået ihjel af en bande, forklarede han i byretten.

Manden blev trods sin forklaring dømt 13 års fængsel samt udvisning af Danmark.

”Der er blod ud over det hele”

Det var den 15-årige pige, der anmeldte knivstikkene til politiet sent om aftenen d. 8. oktober 2014. Allerede morgenen efter valgte politiet at anholde og sigte hende for drabet.

Da pigens skyld blev afgjort ved byretten lagde et enigt nævningeting blandt andet vægt på, at pigen i opkaldet til alarmcentralen foregav at give moren hjertemassage i soveværelse på 1. sal.

"Please skynd jer, please skynd jer. Der er blod over det hele. Det er blod ud over det hele," sagde den grædende pige i telefonen dengang.

I virkeligheden foretog hun dog opkaldet i husets stueetage. Hun blev idømt ni års fængsel.

Pigen selv har dog forklaret, at den herboende iraker dræbte hendes mor, fordi hun ikke ville have, at de to havde kontakt til hinanden.

Begge ankede efterfølgende byrettens afgørelse til frifindelse.

Landsretten forventes at afsige sin dom i dag klokken 11. Allerede nu har retten dog fastholdt, at datteren og den herboende iraker begge er skyldige i drabet.

Herefter skal strafferammen blot fastsættes.

Opdateret kl. 9.19: Landsrettens afgørelse i forhold til skyldsspørgsmålet er blevet skrevet ind i artiklen.