Landsret fastholder varetægt for to fra Vollsmose

Østre Landsret har stadfæstet varetægtsfængslingen af de to mænd, der tirsdag blev fængslet i terrorsagen fra Odense.

Østre Landsret har stadfæstet varetægtsfængslingen af de to mænd, der tirsdag blev fængslet i terrorsagen fra Odense.

Dermed kan Politiet Efterretningstjeneste foreløbig koncentrere sine kræfter om beviserne mod de fem anholdte i sagen, som kun fik politiets fængsling forlænget i tre dag. Disse skal igen for dommeren fredag morgen, hvor det skal besluttes, om der også er grund til at varetægtsfængsle dem

Uklart videre forløb

Foreløbigt står det ikke klart om Politiet Efterretningstjeneste overhovedet igen vil forsøge at få de resterende fem varetægtsfængslet.

Justitsministeren har kaldt sagen i Odense for noget af det alvorligste, der er sket herhjemme, men efterretningstjenesten er fortsat meget fåmælt.

- Vi har ingen yderligere kommentarer til sagen i dag. Nu er der retsmøde i morgen kl. 8.30, og så vil det være op til retten at tage stilling til det yderligere materiale, vi måtte lægge frem. Sådan lyder den eneste kommentar, fra anklageren, vicepolitimester Erik Terp.

Masser af rygter

Dermed er det end ikke muligt at få at vide, hvor mange der skal fremstilles for dommeren.

Der er ellers rygter nok i omløb, rapporterer Ritzaus Bureau:

Rygter om fund af rene sprængstoffer hos de sigtede, og om at gruppen planlagde terrorangreb i Danmark og Frankrig i samarbejde med franske imamer. Om at en kilde tæt på gruppen tippede PET om deres planer. Og om fund af metalsplinter hjemme hos en af de fængslede - splinter, der kunne bruges til at gøre en bombe ekstra dødbringende.

Facebook
Twitter