Landsret godkender fængsling af mand i sag om folkedrab

Østre Landsret har godkendt fængsling af mand, sigtes for folkedrab i Rwanda, som er hans tidligere hjemland.

Dommerne i Østre Landsret frygter, at den 49-årige mand vil forsøge at påvirke vidner, eller forsøge at stikke af fra den kommende retssag i Rwanda, (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Østre Landsret har godkendt fængslingen af en 49-årig mand bosat i Nordsjælland. Han sigtes for folkedrab i Rwanda, som er hans tidligere hjemland.

Forsvarer for 49-årig ser flere mystiske omstændigheder i sag om folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden.

Den 49-årige mand nægter sig skyldig. Nu skal Rigsadvokaten afgøre, om manden skal udleveres, og i mens skal manden blive i sin celle.

Dommerne mener, at der er risiko for, at han vil forsøge at påvirke vidner i sagen, samt at han kan tænkes at ville stikke af fra den kommende straffesag i Rwanda.

I et retsmøde i går protesterede hans forsvarer, advokat Bjørn Elmquist, imod varetægtsfængsling.

- Der er flere mystiske omstændigheder, sagde advokaten blandt andet - og luftede en teori om, at sagen kan være rejst som en hævnakt, fordi han tidligere har vidnet til fordel for andre personer, der har været tiltalt for deltagelse i folkedrabet.

Anklagemyndigheden i Rwanda mener, at han ved en vejafspæring deltog i drab på tre unge, hvis lig blev begravet under et avocadotræ.

Desuden påstås det, at han var med i drab på i alt cirka 2000 mennesker, der havde søgt tilflugt i en kirke i Busasamana-sognet og i et universitet i Mudende..

/ritzau/

Facebook
Twitter