Landsret skærper dom for vold mod lærling

En lærling blev i 2016 udsat for vold. Nu har landsretten skærpet dommen til en mand, mens to får mildere straffe.

Lærlingen forklarede i byretten, at han udstod de fem tilfælde af vold, fordi han var bange for at miste sin læreplads, hvis han fortalte om mishandlingen til nogen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En mand, der over et halvt år i 2016 udsatte en håndværkerlærling for grov vold, straffes med fængsel i ti måneder. Syv af dem gøres betinget.

Det beslutter Vestre Landsret torsdag.

Manden, der er håndværkersvend, skulle blandt andet have tvunget et kosteskaft eller en tømrerblyant op i lærlingens endetarm.

I byretten fik manden otte måneders fængsel.

Alle får samfundstjeneste

Han var dog ikke alene om forbrydelsen. Yderligere tre blev dømt i byretten, og to af dem valgte også at anke til landsretten.

De har begge fået mildere straffe. Mens den ene straffes med seks måneders fængsel, hvoraf dele af straffen er betinget, får den anden fængsel i 60 dage.

Alle de dømte i sagen torsdag skal desuden udføre samfundstjeneste som en del af straffen.

Forklaring: Det var drilleri

I byretten forklarede de tiltalte, at der var tale om drengerøvsagtige drillerier, en form for værkstedshumor. Sådan så lærlingen dog ikke selv på overgrebene, og både by- og landsret har fundet håndværkerlærlingens forklaring troværdig.

Lærlingen forklarede i byretten, at han udstod de fem tilfælde af vold, fordi han frygtede for sin uddannelse. Han var bange for at miste sin læreplads, hvis han fortalte om mishandlingen til nogen.

Efter dommen i byretten blev de dømte mænd fyret.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter