Landsretten: 31-årig mand frifindes for voldtægt af kvinde i borgmesters seng

I byretten blev han dømt et års fængsel.

Ninna Hedeager Olsen har som konsekvens af sagen været sygemeldt gennem flere måneder fra sit job som borgmester. Hun vendte tilbage i september sidste år. (Foto: søRen Bidstrup © © Scanpix)

En 31-årig mand, der er tidligere medlem af Enhedslistens bestyrelse i København, frifindes for voldtægt af en kvinde begået i den københavnske teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) seng.

Det har Østre Landsret netop besluttet.

Hermed laves byrettens dom om. Her blev manden idømt et års ubetinget fængsel, som han ankede på stedet.

Østre Landsret finder det ikke bevist, at det formodede offer var i en tilstand, hvor hun ikke kunne sige fra.

I byretten blev manden også kendt skyldig i at have blufærdighedskrænket Ninna Hedeager Olsens (EL). Men den dom har landsretten også omstødt, hvorfor den 31-årige mand er frifundet i alle anklager.

Det er en enig afgørelse.

Den 31-årige har i sagen nægtet sig skyldig.

Krævede fængsel i mere end et år

Manden var tiltalt for at have voldtaget en kvinde 31. marts sidste år.

Her endte borgmesteren, kvinden, den tiltalte mand og en fjerde person sammen i borgmesterens seng efter en fest og bytur.

Efter kort tid vågnede manden og havde lyst til sex. I løbet af aftenen havde han haft flere samtaler med kvinden, og de havde også kysset. Herefter havde de sex, hvilket efterfølgende endte i en voldtægtsanmeldelse, da kvinden - ifølge anklagen - ikke kunne modsætte sig på grund af alkohol og søvn.

Senioranklager Emil Folker havde argumenteret for, at den 31-årige mand skulle have en straf på et år og to måneders fængsel.

Ninna Hedeager Olsen har som konsekvens af sagen været sygemeldt gennem flere måneder fra sit job som borgmester. Hun vendte tilbage i sit embede i september kort inden byrettens dom.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk