Landsretten frifinder dømte i Se og Hør-sagen for bestikkelse

Aller Media A/S, tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov er frifundet for bestikkelse i Se og Hør-sagen.

Se og Hør fik kreditkortoplysninger om kendte og kongelige af en tidligere systemoperatør hos Nets/PBS. (Foto: © Kasper palsnov, Scanpix)

Østre Landsret har fredag frifundet Aller Media A/S, tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov Jakobsen for bestikkelse i Se og Hør-sagen. Det skriver Ritzau.

Alle parter havde ellers erklæret sig skyldige i blandt andet bestikkelse i sagen, der omhandler overvågningen af kendte og kongeliges kreditkorttransaktioner.

I praksis får frifindelsen ingen betydning. Straffen mod både selskabet - en bøde på ti millioner kroner - og de to ekschefer forbliver nemlig uændrede. Cheferne fik hver et halvt års betinget fængsel i byretten.

Anklagemyndigheden havde rejst tiltale efter to bestemmelser i straffeloven. Dels en bestemmelse om hacking og dels bestemmelsen om bestikkelse.

Med landsrettens afgørelse er bladhuset og de to tidligere ansatte på Se og Hør nu kun dømt for overtrædelse af straffelovens hackingbestemmelse.

Det er de øvrige dømte i sagen også, heriblandt tidligere chefredaktør på ugebladet Henrik Qvortrup og tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen, der blev fundet skyldig i at have fået penge af Se og Hør for kreditkortoplysningerne.

Sagen kørte i Retten i Glostrup sidste år og var opdelt i to dele.

Anklagerne mod Aller Media A/S, Lise Bondesen og Kim Bretov Jakobsen blev behandlet i første del, mens anklagerne mod to journalister, to tidligere chefredaktører, en tidligere udgiverdirektør og fungerende chefredaktør samt tys-tys-kilden blev behandlet i anden del af sagen.

Sidstnævnte arbejdede som systemoperatør for Nets/PBS, og det var gennem sit job, han fik adgang til kreditkortoplysningerne. En adgang, som var uretmæssig, har Retten i Glostrup slået fast.

Den såkaldte tys-tys-kilde, Peter Bo Henriksen, har anket sin dom. Men det er kun straffens længde, som landsretten skal tage stilling til, da han har valgt at acceptere byrettens afgørelse om, at han er skyldig.

/DR Nyheder/