Lars Hedegaard: Advarselslamperne begynder at blinke

Ifølge PET er manden, der er sigtet for drabsforsøget mod Lars Hedegaard, på fri fod, fortæller forfatteren.

Lars Hedegaard tror ikke, at attentatmanden handlede alene. Forfatteren frygter for, hvad der sker næst. (Foto: Thorleif Ravnbak © DR)

Det er ikke med begejstring, at forfatter og islam-kritiker Lars Hedegaard har fået oplyst af PET, at manden, der er sigtet for drabsforsøget på ham, formentlig er på fri fod efter at have været fængslet i Tyrkiet siden april.

- De (PET, red.) sagde i fredags ikke så meget. Men de sagde, at han var sat på fri fod, siger Lars Hedegaard til Ritzau og tilføjer:

- Omstændighederne kender jeg ikke, men jeg kan gætte mig til, hvad der er sket.

Lamperne blinker

Attentatforsøget på Lars Hedegaard fandt sted 5. februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op på Hedegaards adresse på Frederiksberg og skød mod hans hoved uden dog at ramme.

Er der et par advarselslamper, der begynder at blinke hos dig, når PET fortæller dig, at manden er på fri fod?

- Ja, selvfølgelig. Det er klart, siger han.

- Jeg sagde allerede i april, at jeg tvivlede på, at han ville blive udleveret. Og det viser sig, at jeg fik ret, fortsætter Lars Hedegaard.

- Jeg tror ikke, han kommer tilbage

Forfatteren mener, at den manglende udlevering til Danmark bekræfter ham i den opfattelse, han hele tiden har haft - at manden ikke handlede på egen hånd.

- Han var på det tidspunkt, hvor han prøvede at skyde mig, medlem af en muslimsk terrorgruppe, ligesom han stadig er det, siger Lars Hedegaard og tilføjer:

- Jeg tror ikke, at han kommer tilbage til Danmark, fordi nu ved man, hvem han er. Men der sendes formentlig en anden, som enten befinder sig i landet allerede, eller som kommer hertil for at fuldføre jobbet.

Måske led i fangeudveksling

Ifølge radiostationen Radio24syv er der spekulationer om, at manden er blevet løsladt af de tyrkiske myndigheder for at udlevere ham til terrororganisationen Islamisk Stat (IS) som led i en fangeudveksling.

- Jeg tror, at det er tilfældet, siger Lars Hedegaard og fortsætter:

- I den tyrkiske presse har man kunne læse, at der var en fangeudveksling den 20. september, og jeg tror, at det er i den forbindelse, at det er sket.

Siger sin mening

Selv om den sigtede attentatmand kan være på fri fod igen, så har PET ikke opfordret Lars Hedegaard til at være ekstra varsom i hans personlige liv fremover.

- Jeg har ikke hørt noget. Men hvis forhåbningen er, at jeg holder min kæft, så er det fuldstændig omsonst. Tværtimod. Jeg agter at sige min mening, til jeg dør, siger Lars Hedegaard.

/ritzau/

FacebookTwitter